Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ana Zaharescu, Mălina Roșca și Andrei Precupescu, olimpicii internaționali cu care Alba se mândrește, vor fi premiați de Guvern

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii conștiincioși nu rămân niciodată nerăsplătiți. Chiar dacă unele voci susțin că sumele de bani primite anual de la guverne, inspectorate, administrații locale sunt mult prea mici pentru eforturile depuse, amintirea unei participări la o olimpiadă internațională este neprețuită și, cu siguranță, viața îi va răsplăti pe cei mai buni.

olimpiciȘi în acest an, Guvernul României premiază elevii medaliați la Olimpiadele internaționale și la competițiile regionale, respectiv pe profesorii care i-au pregătit.

Pe lista afișată de Ministerul Educației Naționale figurează trei elevi din județul Alba:

Ana Zaharescu – locul 1 la Olimpiada Internațională a Elinismului, pregătită de Zaharescu Ștefan. Studiază la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Criașn” din Alba Iulia.

Mălina Roșca  – bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie, pregătită de Filipescu Dorina. Studiază la Colegiul Național ”HCC” din Alba Iulia.

Andrei Precupescu – locul III la Olimpiada Internațională de Limba Germană, pregătit de Hausner Margareta, la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia.

Sumele cu care vor fi premiați elevii medaliați la Olimpiadele Internaționale, în anul 2014:

  • premiul special pentru medalia de aur si punctaj maxim – 12.545 lei
  • premiul I – 9.720 lei
  • premiul II – 8.330 lei
  • premiul III – 5.950 lei
  • mențiune – 4.065 lei

Valoarea premiilor care le vor fi acordate elevilor cu medalii în competițiile regionale (Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internaționala Pluridisciplinara Yakutzia, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaționala de Limba Maghiara, Olimpiada Internaționala a Elenismului, Olimpiada Internaționala de Lectura, Olimpiada Internaționala de Limba Turca, Olimpiada Internaționala de Limba Rromani, Olimpiada Internaționala de Limba Polona, Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve, Olimpiada Internaționala de Matematica a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internatională de Matematica a Gimnaziilor Maghiare din Europa, Olimpiada Internatională de Științe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internationale de Limba Latina Sulmona si Venosa, Turneul International de Informatica):

  • premiul I – 4.440 lei
  • premiul II – 3.785 lei
  • premiul III – 2.945 lei
  • mențiune – 2.550 lei

Potrivit documentului, pentru profesorii care au pregătit elevii primesc un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor premiați. Școala unde este înscris olimpicul primește un premiu, „în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat”, iar banii trebuie folosiți numai pentru „dotări destinate sprijinirii calității procesului de învățământ”.

Premierea va avea loc la Palatul Parlamentului, în Sala ”C.A. Rosetti”, în data de 17 decembrie 2014, între orele 11.00 – 15.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea