Ana Zaharescu, Mălina Roșca și Andrei Precupescu, olimpicii internaționali cu care Alba se mândrește, vor fi premiați de Guvern
Elevii conștiincioși nu rămân niciodată nerăsplătiți. Chiar dacă unele voci susțin că sumele de bani primite anual de la guverne, inspectorate, administrații locale sunt mult prea mici pentru eforturile depuse, amintirea unei participări la o olimpiadă internațională este neprețuită și, cu siguranță, viața îi va răsplăti pe cei mai buni.
Și în acest an, Guvernul României premiază elevii medaliați la Olimpiadele internaționale și la competițiile regionale, respectiv pe profesorii care i-au pregătit.
Pe lista afișată de Ministerul Educației Naționale figurează trei elevi din județul Alba:
Ana Zaharescu – locul 1 la Olimpiada Internațională a Elinismului, pregătită de Zaharescu Ștefan. Studiază la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Criașn” din Alba Iulia.
Mălina Roșca – bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie, pregătită de Filipescu Dorina. Studiază la Colegiul Național ”HCC” din Alba Iulia.
Andrei Precupescu – locul III la Olimpiada Internațională de Limba Germană, pregătit de Hausner Margareta, la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia.
Sumele cu care vor fi premiați elevii medaliați la Olimpiadele Internaționale, în anul 2014:
- premiul special pentru medalia de aur si punctaj maxim – 12.545 lei
- premiul I – 9.720 lei
- premiul II – 8.330 lei
- premiul III – 5.950 lei
- mențiune – 4.065 lei
Valoarea premiilor care le vor fi acordate elevilor cu medalii în competițiile regionale (Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internaționala Pluridisciplinara Yakutzia, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaționala de Limba Maghiara, Olimpiada Internaționala a Elenismului, Olimpiada Internaționala de Lectura, Olimpiada Internaționala de Limba Turca, Olimpiada Internaționala de Limba Rromani, Olimpiada Internaționala de Limba Polona, Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve, Olimpiada Internaționala de Matematica a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internatională de Matematica a Gimnaziilor Maghiare din Europa, Olimpiada Internatională de Științe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internationale de Limba Latina Sulmona si Venosa, Turneul International de Informatica):
- premiul I – 4.440 lei
- premiul II – 3.785 lei
- premiul III – 2.945 lei
- mențiune – 2.550 lei
Potrivit documentului, pentru profesorii care au pregătit elevii primesc un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor premiați. Școala unde este înscris olimpicul primește un premiu, „în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat”, iar banii trebuie folosiți numai pentru „dotări destinate sprijinirii calității procesului de învățământ”.
Premierea va avea loc la Palatul Parlamentului, în Sala ”C.A. Rosetti”, în data de 17 decembrie 2014, între orele 11.00 – 15.00.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 46 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii