Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ana Zaharescu din Alba Iulia a obținut locul întâi la Olimpiada Internațională de Neogreacă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 11-13 septembrie, la București a avut Olimpiada Internațională de Neogreacă. Au participat 60 de elevi din șase țări, printre care și o elevă a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care a obținut o performanță incredibilă. Și spunem incredibilă pentru că Ana Zaharescu s-a clasat pe prima poziție, în contextul în care la ”HCC” nu se studiază limba neogreacă, nici măcar ca și materie opțională, tânăra reușind să se pregătească, în timpul liber, fără ajutorul unui dascăl specializat.

Participarea la Olimpiada Internațională i-a fost facilitată de rezultatul bun obținut la cea națională, organizată în luna martie a acestui an. Ultima fază a competiției a fost cu atât mai dificilă deoarece tânăra a concurat cu elevi care studiază materia în școală, însă acest lucru nu a fost un impediment sau un fapt descurajator, ”dacă faci cu multă pasiune, poți obține și rezultate bune”, a spus Ana. Este de precizat faptul că o parte din copilărie și-a petrecut-o în Grecia, alături de părinții ei, care reprezintă un sprijin personal și profesional.

Ana Zaharescu este elevă în clasa a X-a, la specializarea științe ale naturii. În viitor dorește să urmeze cursurile unei Facultăți de Medicină și cu toate că va avea de pregătit examenul de admitere nu renunță la următoarele ediții ale olimpiadei. Materiile preferate sunt: biologia, chimia și fizica, iar timpul liber îl petrece cu prietenii, la bazin și în bibliotecă.

Amintim că tot anul acesta, Andrei Precupescu de la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia s-a clasat pe locul secund la Olimpiada Internațională de Limba Germană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea