Rămâi conectat

Sport

Ana Rodean, pentru a doua oară în carieră la Campionatele Mondiale de atletism

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atleta Ana Rodean (38 de ani împliniți în 23 iunie), sportiva numărul 1 în județul Alba în 2021, este pentru a doua oară în carieră la Campionatele Mondiale de Atletism pentru Seniori.

Mărșăluitoarea din Alba Iulia va concura, în 22 iulie, la Eugene/Oregon (USA), în proba de 35 kilometri marș, alături de Mihaela Acatrinei, colega sa de club. Precedenta ediție a Campionatelor Mondiale a fost la Londra, în 2017, când a încheiat cursa de 20 kilometri marș pe poziția a 34-a, cu cel mai bun timp al anului (SB, rezultat o oră 34 de minute și 50 de secunde).

Vreau să mă bucur din plin ce acest concurs de anvergură. Sunt în regulă din punct de vedere fizic și îmi propun un rezultat cât mai bun”, a spus Ana, care în acest an pe plan intern a devenit în 4 rânduri campioană națională (de două ori la individual și în două rânduri cu echipa CS Unirea Alba Iulia), la 20 kilometri.

*An încărcat, cu Mondiale și Europene

Proba de 35 kilometri marș a fost inclusă în cursul anului trecut de către IAAF în agenda competițională a marșului feminin. În 16 mai 2021, la prima cursă abordată pe acestă distanță la Campionatul European de Marș, de la Poděbrady (Cehia), unirista a stabilit primul record național al probei de 35 kilometri (două ore 59 de minute și 27 de secunde). Următoarea participare într-o cursa similară a fost în martie 2022, la Campionatul Mondial de marș pe echipe, din Muscat (Oman), unde Rodean a abandonat din motive medicale. În aprilie, la Atena, la Campionatele Balcanice, Ana Rodean a câștigat medalia de aur, cu rezultatul 3:05.40. Spre finele aceleiași luni, în Slovacia, la puternicul Grand Prix de la Dudince, disputat concomitent cu Campionatele Naționale ale României, Rodean a luat al doilea titlu național (cu timpul 3:01.56, în respectiva cursă realizând calificarea la Mondiale și Mihaela Acatrinei).

Comparativ cu Londra 2017, acum sunt mult mai liniștită și relaxată. Atunci eram la două competiții majore într-un interval scurt, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 și apoi Mondialele, primele la acest nivel din carieră. Acum e altceva, știu să-mi stăpînesc emoțiile și vreau să concurez cât mai bine, dacă se poate cât mai aproape de cel mai bun timp al meu”, a mai spus Rodean.

Din cauza pandemiei, 2022 este un an extrem de intens pentrru mărșăluitoarele de la CS Unirea Alba Iulia, fiind  primul an în care se dispută atât Campionatul Mondial de atletism pentru seniori, în 15-24 iulie, în USA, la Eugene (Oregon) și Campionatul European de atletism pentru seniori, din 15-21 august, la Munchen (Germania).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea