Rămâi conectat

Sport

Ana Rodean, la CE de Marș pe echipe | Albaiulianca Mihaela Popa, campioana națională, nu a prins lotul României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mărșăluitoarea Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia/ CSM Unirea Alba Iulia) va concura în dimineața zilei de sâmbătă, 20 mai, la Poděbrady (Cehia) la Campionatul European de marș pe echipe, în cursa de 35 kilometri marș, făcând parte din delegația României.

Concursul este unul important pentru albaiuliancă, în condițiile în care poate stabili calificarea la Campionatul Mondial de Seniori (19-27 august, la Budapesta).

Ne dorim o clasare cât mai bună, însă în actualele condiții, nu arem prea multe speranțe”, a comentat antrenorul Gabriel Avram.

Referirea este în mod direct la decizia FRA ca lotul național să efectueze deplasarea în Cehia, Rodean urmând să piardă două nopți înaintea concursului. Prima, prin deplasarea cu autoturismul de la Alba Iulia până la București și o alta întrucât s-a stabilit ca “tricolorii” să ajungă în Cehia pe calea aerului, de la București – cu escale la Varșovia și Praga, și apoi la Poděbrady. Este al doilea concurs internațional al anului pe respectiva distanță pentru Ana Rodean, după cel de la Dudince (Slovacia), naționalele de 35 de kilometri, unde a abandonat la kilometrul 18, iar Mihaela Popa a cucerit, în premieră, titlul național.

Extrem de curioasă, ca să nu comentăm mai mult, a fost decizia responsabililor federali, ca din delegația României să nu facă parte Mihaela Popa (fostă Acatrinei), cealaltă sportivă din Cetatea Marii Uniri. Aceasta, campioană națională în martie, la Timișoara, pe distanța de 20 kilometri, a rămas acasă, iar în lot a fost inclusă Sorana Țuțu (CSȘ Bârlad/ CSU Reșița), clasată pe locul 4 la naționale, cu un timp mai slab cu mai bine de 7 minute!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea