Rămâi conectat

Sport

Ana Rodean (CSU Alba Iulia), campioană naţională la marş | Sportiva albaiuliană ţinteşte calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele trecute, la Bucureşti s-au desfăşurat finalele Campionatului Naţional de marş, seniori şi tineret, pe distanţele de 10 la feminAna Rodean CS Unirea Alba Iulia 1in şi 50 kilometri la masculin, sportivii din Cetatea Marii Uniri cucerind trei medalii. Albaiulianca Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) a câştigat proba de 10 kilometri, cu timpul 48 de minute şi 44 de secunde, eleva antrenorului Gabriel Avram devenind astfel noua campioană naţională a probei.Sunt foarte bucuroasă pentru primul titlu naţional în 2015, deşi n-a fost un concurs cu o miză foarte mare”, a declarat Ana Rodean. Aceasta a mai participat la încă trei finale ale diverselor întreceri naţionale, campionatul de alergare montană (locul doi cu echipa CSM Cluj şi locul 6 indvidual) – în luna august, la campionatul de maraton (locul doi cu echipa CSM Cluj şi locul 6 indvidual) şi la naţionalele de cros (locul trei cu echipa şi locul 10 la individual) – ultimele două competiţii, în luna octombrie.

De asemenea, Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia) a cucerit medalia de bronz la tineret şi s-a clasat pe poziţia a cincea la senioare, cu timpul de 51 de minute şi 24 de secunde. Roxana Panţa (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia şi LPS Alba Iulia) a încheiat cursa după o oră un minut şi 40 de secunde clasându-se pe locul 16 la senioare şi 14 la tineret (ea fiind junioară 2), iar Patricia Rojneai (CS Unirea Alba Iulia- LPS Alba Iulia) a fost descalificată.

În urma acestor rezultate, CS Unirea Alba Iulia (în componenţa Ana Rodean, Mihaela Acatrinei şi Roxana Panţa) a cucerit medaliile de argint pe echipe (prima poziţie CSM Oneşti, locul al treilea CSM Craiova), la concursul unde au luat startul 22 de atlete reprezentând şase cluburi. “Eu sunt foarte mulţumit de rezultate, mai ales de performanţa Anei Rodean, care a încheiat un sezon foarte lung şi foarte dificil, în această lună mai concurând la naţionalele de maraton şi de cros. Celelalte sportive s-au aflat la început de pregătire după pauza din vară. Performanţele sunt modeste, dar mai puţin importante pentru noi, întrucât nici nu am intenţionat să atingem vârful de formă în această perioadă”, a declarat antrenorul Gabriel Avram, cel ce pregăteşte mărşăluitoarele uniriste. În vârstă de 31 de ani, Ana Rodean, multipla laureată naţională ţinteşte în anul viitor calificarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, în Brazilia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea