Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Amical în caniculă. FC Unirea Alba Iulia – FC Maramureş 1-2 (0-0)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Două formaţii ce încă se caută, colege de serie în viitoarea stagiune, FC Unirea Alba Iulia şi FC Maramureş Universitar Baia Mare au susţinut un joc de verificare încheiat cu scorul de 1-2 (0-0), goluri înscrise de Contor (74), respectiv Moldovan (70), R. David (82).

Căldură mare pe „Cetate”, dar şi spectatori de lux („Limoniu” şi Cornel Ţălnar), la un meci în care au fost utilitate distribuţiile: *FC Unirea Alba Iulia: Pascal – Schuller, I. Stan, Bumbac, M. Oprea – Cl. Oara, Negură, Coţolan, A. Ianc – S. Mureşan, M. Petrescu; au mai intrat Clipici, Fulea, Potopea, Cos. Simtion, Contor, Al. Popa, Benga, G. Croitoru, Szabo (Tg Mureş, în probe), Damian, M. Moga (Bucurică – învoit, Lasc nu s-a mai prezentat); *FC Maramureş: Apostol – Marcu, Hodor, G. Toma, De Rossa – Dîrlea, Sall Seydo, V. Pop, Petruş, V. Giurgiu, Liutec; au mai jucat Olar, M. Deac, Fl. Achim, Gheorghiu, A. Câmpean, Mariş, Gavrilă, I. Grozav, R. David, Mateaş, Moldovan.

*Negocieri cu FC Vaslui pentru I. Stan şi Schuller

Elit - Gustul Desăvârșit

La întâlnire a asistat şi Ioan Danciu, reprezentantul echipei lui Porumboiu, pentru a-i vedea la lucru pe tinerii fundaşi unirişti I. Stan şi Schuller, fostul arbitru întreţinându-se la final câteva minute cu primul dintre aceştia. „Nu ştiu mare lucru în privinţa transferului. Ideal ar fi să se înţeleagă cluburile, iar eu să rămân împrumut la Alba Iulia”, a afirmat Ionuţ Stan. După mai multe discuţii telefonice, oficialii albaiulieni au transmis grupării moldovene că ar fi dispuşi să-i cedeze pe cei doi contra unei sume totale cifrate la 150.000 de euro, mutare ce ar salva financiar Unirea Alba Iulia. Până sâmbătă, negocierile în privinţa lui Ionuţ Stan au avut următoarele coordonate: uniriştii au solicitat 100.000 de euro, iar FC Vaslui a oferit 50.000 de euro.

*Criza îl apasă pe Gherman

Deşi echiperii albaiulieni au primit după joc „câteva milioane, de buzunar” de la şefii, criza bântuie în Cetatea Marii Uniri, câţiva jucători, nemulţumiţi (Bumbac, Pascal, S. Mureşan) ameninţând că nu se mai prezintă la antrenamente! „Căutăm variante pentru supravieţuire, dar din păcate lucrurile nu sunt în regulă, noi ne-am reunit pentru a nu ne desfiinţa. Este foarte dificil să lucrăm în asemenea condiţii şi trebuie tras un semnal de alarmă. Nu putem continua aşa, eu am dorit să facem câte două antrenamente pe zi, dar nu există vitaminizare şi alimentaţie”, a explicat antrenorul Stelian Gherman.

*Băimărenii revin joi la Zlatna

Echipa lui Romică Buia a mai jucat vineri seara un „amical”, în nocturnă, pe Ampoi, scor 0-2 (0-1) cu Voinţa Sibiu şi miercuri va întâlni la Baia Mare pe Olimpia Satu Mare. De joi, băimărenii, care vor susţine jocurile interne din Liga a 2-a pe stadionul „Minaur” vor reveni în Alba pentru alte două teste: vineri cu CSO Cugir, şi sâmbătă returul cu Voinţa Sibiu. În perspectivă se intenţionează ca CS Zlatna (retrogradată din Liga a 3-a) să activeze în Liga a IV-a sub forma unui „satelit” al grupării băimărene.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Vineri, în prima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 20.00 a avut loc lansarea de carte a lui Darius Măcinic, gladiatorul Dareos de la Ludus Apulensis.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În fața unei audienței numeroase și pe acordurile muzicii Laurei Orian acesta a prezentat Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment inedit a avut loc la reprezentația trupei Ludus Apulensis, când gladiatorul Dareos a fost dezechipat de hainele de gladiator și a fost îmbrăcat cu un costum fiind escortat de romani pana la locația unde și-a prezentat cartea și a dat autografe.

„Vreau să îi mulțumesc lui Darius pentru faptul că, prin poeziile lui, mi-a stârnit și mie apetitul de a scrie și mai ales de a cânta în românește; este minunat că, la orice pagină i-aș deschide cartea, pot găsi o anumită emoție care să mă provoace să creez o muzică, să conturez o linie și să mă inspire să transform în povestea mea, versurile și trăirile sale”, a transmis Laura Orian.

În cuvintele autorului, Eclipsă totală este o prezentare de trăiri și cugete sub eclipsă de Lună, o lansare de carte, un volum de sentimente puse pe file albe de subsemnatul, o trecere de la gladiator la persoana interioară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea