AMENZI URIAȘE dacă ai termopane și nu instalezi senzori de gaze. Au început verificările!

Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei (ANRE) a dat un ordin prin care obligă proprietarii de apartamente cu termopane să-și monteze senzori de gaze.

termopan Ordinul celor de la ANRE reactivează o veche lege care nu a fost pusă în aplicare până acum, iar nerespectarea acestei obligativități atrage după sine debranșarea de la sistemul de gaze. Vor fi obligați să respecte această lege proprietarii acelor locuințe unde există cel puțin un aragaz, iar încăperea în care se află aragazul are montate geamuri securizate tip termopan sau geamuri obișnuite cu grosime mai mare de 4 mm.

ELIT

Amenzile pentru nerespectarea acestui ordin sunt cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei. Iar veștile proaste continuă. Cei de bună credință care își vor monta senzorii pot fi victime colaterale în cazul în care vecinii lor refuză să și-i monteze. Și asta pentru că, în lipsa contoarelor individuale de gaze, debranșarea de la sistemul de gaze se va face pentru tot imobilul. Verificările au început deja.

Senzorul de gaze se montează în încăperea unde se află aragazul. În momentul în care sunt scăpări de gaze, senzorul se activează și scoate un zgomot puternic, în timp ce trimite comanda unui electroventil (robinet de închidere) instalat pe țeava de gaze să oprească gazul. Odată ce gazele au fost evacuate din încăpere, consumatorul poate reporni foarte ușor electroventilul, acționând un buton aflat pe contor.

Detectoarele de gaze nu au costuri ridicate (maximum 100 de lei), însă instalarea lor poate ajunge la 300 de lei. Durata lor de viață este de 5-7 ani, după această perioadă ele trebuind să fie înlocuite. Verificarea instalației de gaze trebuie făcută la cel mult 2 ani. Revizia poate fi efectuată de orice firmă autorizată de ANRE și este contra cost.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Adi 23 august 2016 at 7:41

No ce bine ca ne informați! O altă șmecherie ca să producă bani. Stați liniștiți ca nu o să punem botul.

fara alternativa 23 august 2016 at 9:22

Nenoricirile cele mai mari s-au produs la conductele care apartin furnizorilor de gaze si nu la cele din locuinte. Acum smecherii cauata sa scoata tapi ispasitori amarastenii, iar ei sa mai faca un ban pe spinarea celor care nu pot alege alt furnizor.

roman 23 august 2016 at 9:31

Am inteles ca detectorul actioneaza la orice fum nu numai la scapari de gaz.Faci o friptura fluiera detectorul , fumezi , fluiera detectorul……

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...