Amenzi în valoare de peste 11.000 de lei pentru 163 de persoane din Alba care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore au fost depistate 163 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară și o persoană care nu a respectat măsura carantinării.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun , cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La activitățile desfășurate au participat 152 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 112 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 146 de mijloace de transport, din care 50 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.609 de persoane.

Echipele de control au depistat 163 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 11.500 lei. Totodată, a fost depistată și sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, o persoană care nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul, instituită ca urmare a faptului că a fost contact al unui caz confirmat cu noul coronavirus.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

De exemplu, la Alba Iulia a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 152 de persoane, verificate 98 de autovehicule și au fost aplicate 22 de sancțiuni pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Câmpeni polițiștii au legitimat 88 persoane și au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Cugir au fost legitimate 47 de persoane și au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020.

Reamintim faptul că începând cu data azi, 09 noiembrie 2020, începând cu ora 00.00, au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Principalele modificări și completări vizează:

1. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

2. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

3. În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

4. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419