Amenzi în valoare de 13.800 de lei după acțiunile de control ale DSVSA Alba, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Ca urmare a dispozițiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind „Măsuri care trebuie dispuse pentru prevenirea toxinfectiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale 2017”, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au controlat, în perioada 27.03-13.04.2017 un număr de 185 unităţi.

Controlale au fost efectuate în următoarele categorii de unităţi: abatoare, unitati de procesare, supermarketuri, magazine alimentare, măcelării, carmangerii, centre amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor, depozite alimentare, pieţe agroalimentare, hale pentru desfacerea produselor lactate.

ELIT

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate, 20 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare   în valoare de 13800 lei şi 10 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001. A fost retrasa de la comercializare o cantitate de 10 kg carne de vita, 13 kg miel, 5,5 kg produse din carne si 6 kg. peste.

Abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: comercializarea produselor alimentare în spatii care nu sunt înregistrate sanitar veterinar, carne și produse din carne comercilizate în vitrine frigorifice nefunctionale fară asigurarea regimului termic, produse alimentare cu ambalaj deteriorat, cu elemende de identificare nelizibile, carne fară marca de sănătate publică veterinară, comercializarea produselor alimentare în spatii neigienizate

În abatoarele autorizate sanitar veterinar din jud. Alba au fost sacrificați un număr de 4372 miei, iar în centrele amenajate temporar au fost sacrificați 1950 miei.

În această perioadă nu s-au înregistrat toxiinfectii alimentare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...