Amenzi în valoare de 119.335 de lei aplicate de poliţiştii din Alba într-o săptămână. Peste 1.000 de de autoturisme au fost verificate

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat 1021 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului de acţiuni al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră.

În perioada 19-23 iunie  a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Rutier, a desfăşurat o acţiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

ELIT

La această acţiune au participat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Birourilor/Compartimentelor Rutiere din cadrul poliţiilor municipale si orăşeneşti, în colaborare cu polițiști din cadrul Birourilor/ Formațiunilor de Ordine Publică/Secțiilor de Poliție Rurală, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

În această perioadă au fost verificate peste 1000 de autoturisme, fiind aplicate 1021 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 119335 lei.

Polițiștii au aplicat 1021 de sancțiuni contravenţionale, astfel: 383 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru alcool, 88 de sancţiuni aplicate pietonilor, 58 de sancţiuni aplicate bicicliştilor, 9 pentru neacordare de prioritate pietonilor, o sancţiune pentru neacordare de prioritate autoturisme, 14 sancţiuni pentru depăşire neregulamentara, 47 pentru nefolosirea centurii de siguranţă iar restul pentru alte abateri rutiere.

Au fost constatate 11 infracțiuni rutiere, din care: o alcoolemie, 7 infracțiuni de conducere fără permis şi 3 infracţiuni  de conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare şi 31 de permise de conducere.

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...