Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amenzi drastice aplicate de ITM Alba pentru descurajarea „muncii la negru”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zece persoane au fost depistate în timp ce munceau fără acte legale, cu ocazia controalelor efectuate de inspectorii ITM Alba săptămâna trecută, motiv pentru care angajatorii – 6 firme din judeţ au fost sancţionaţi.

În intervalul 11  –  15 februarie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 62 de unităţi constatându-se diferite nereguli pentru care s-au aplicat 19 de sancţiuni dintre care:  6 amenzi pentru ”munca la negru” în cuantum de 100.000 de lei şi 13 amenzi  pentru alte abateri de la legislaţia muncii, în valoarea totală de 13.100 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Două dintre firme (S.C. Băile Sărate Ocna Mureş S.A. şi S.C. Ducesa Întâi SRL) s-au ales cu câte o amendă de 20.000 de lei pentru că au primit la muncă câte o persoană fără forme legale de angajare, alte trei firme (PFA Bădilă V. Ioan, S.C. Alimar Cris SRL, S.C. Cadisola SRL) au primit câte o amendă de 10.000 de lei fiecare pentru că a fost depistată câte 1 persoană  muncind „la negru”, iar o altă firmă (S.C. Jocuri Club SRL Braşov – Punct de lucru Ocna Mureş) a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 30.000 de lei pentru că a primit la muncă 3 persoane fără forme legale de angajare.

De asemenea, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 44 de firme şi s-au aplicat 8  sancţiuni, din care  4 amenzi în cuantum de 14.500 de lei şi 4 avertismente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea