Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de peste 7.000 de lei în urma controalelor din Alba, în zonele aglomerate, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 7.000 de lei în urma controalelor din Alba, în zonele aglomerate, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de poliție Județean Alba, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate. Au fost verfificate 167 de societăți comerciale, piețe, târguri, terase, hoteluri și alte spații de cazare și 128 de mijloace de transport. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În total, au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020. Valoarea totală a contravențiilor a fost de 7.660 de lei.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 04 octombrie 2020, au fost angrenați 215 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor

De exemplu, între orele 09.00 – 13.00 și 16.00 – 20.00, polițiștii din Blaj au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 129 de persoane, 83 de auto controlate și au fost verificate 8 de societăți comerciale . În total au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.250 de lei, din care 34 au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza municipiului Alba Iulia, unde polițiștii au verficat 59 de mijloace de transport în comun, 26 de societăți comerciale și au legitimat 109 persoane.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea