Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de peste 49.000 de lei în Alba în vacanța de Anul Nou. Aproape 600 de polițiști au intervenit la peste 200 de incidente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şase sute de polițiști,  peste 200 de intervenții la evenimente, aproape 200  de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității, potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de reprezentanții Poliției Alba.

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 600 de poliţişti au acționat zilnic, în judeţul Alba, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Structurile de poliție au intervenit la 208 evenimente, dintre care 196 sesizate prin SNUAU 112.

Au fost sesizate 62 de infracţiuni, dintre care 3 au fost constatate în flagrant delict.

Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 49.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care două pentru consum de alcool și 57 pentru viteză.

De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

”Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță”, transmite Poliția Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea