Ziarul Unirea

Amenzi de aproape 100.000 de lei aplicate de OPC Alba în luna iunie. Din 27 de reclamaţii doar 6 considerate întemeiate

Ultimul raport asupra activităţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba pentru perioada 1 iunie – 31 iunie 2013,  arată că   valoarea totală a amenzilor aplicate prin 53 procese verbale de constatare a contravenţiei este de 99.500 lei, iar valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite) de 20.000lei.

Rămâne însă de văzut cât din restul sumei sumă va mai fi efectiv încasată, întrucât multe dintre amenzile aplicate de comisarii OPC sunt contestate decătre firme și câștigateulterior  în instanțele de judecată.

ELIT

Un număr de 244 acţiuni de control ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba au fost finalizate prin întocmirea unui număr de 181 procese verbale de constatare a contravenţiei. 158 dintre acestea au fost constatate la produse și servicii alimentare.

În luna iunie consumatorii au reclamat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba nemulţumirea lor cu privire la calitatea produselor şi serviciilor în 32 reclamaţii înregistrate, dintre care au fost cercetate 27 reclamaţii. În urma cercetărilor doar 6 dintre acestea au fost considerate întemeiate de către comisarii OPC Alba.

Valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 325 lei.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Potrivit OPC Alba, “o atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ  şi a celor aflaţi în mediul rural.

Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse.

Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi s-a procedat la distrugerea acestora, încheindu-se în acest sens procese verbale de distrugere.”

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: „România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist”

România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist, astfel încât să poată gestiona criza sanitară și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

contribuabilu` 14 iulie 2013 at 8:39

Au fost amendati cei „fara prieteni” – nu ? Ca ceilalti reclamati erau usi de biserica, ori au fost nebuni reclamantii ! HUO OPC !

Comentariile sunt oprite