Rămâi conectat

Politică Administrație

Amendamentul Roman: Titlurile de proprietate pot fi eliberate și în zonele necooperativizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amendamentul Roman, prin care cei care locuiesc în zonele necooperativizate pot să obțină titluri de proprietate, este acum literă de lege.

Această lege a fost inițiată la solicitarea primarului din Livezile, Horatiu Han, ca urmare a problemelor pe care le întâmpină cetatenii din Valea Aiudului și din Munții Apuseni. O solicitare similară am avut și de la secretarul comunei Ceru Bacăinți.

În zonele de munte necooperativizate, majoritatea locuitorilor nu dețineau acte pe case și terenuri, sau mulți aveau doar niște hârtii scrise de mâna. Cu toate că nu figurau în registrele cadastrale sau agricole, în baza legii, mai multe prefecturi au eliberat titluri de proprietate. Procesul a fost oprit în momentul unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care impunea modificarea legislației.

“În prezent, emiterea titlului de proprietate în cazul solicitanților care nu figurează în registrele agricole sau registrele cadastrale și în evidențele fiscale, în cazul terenurilor aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curţii şi grădinii din jurul acestora, care nu au fost cooperativizate, nu poate fi realizată, fapt care face imposibilă reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea tuturor celor îndreptățiți.

Prin eliminarea condiției prevăzută la litera a) a alineatului (2³) al articolului 27, considerăm că se înlătură orice fel de discriminare și legea își atinge scopul” este textul amendamentului Roman, prin care prefecturile pot relua procesul de eliberare al titlurilor de proprietate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea