Rămâi conectat

Ştirea zilei

Amendă URIASĂ pentru RER Vest & RETIM Alba din partea Gărzii de Mediu: Sancțiunea, contestată în justiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amendă URIASĂ pentru RER Vest & RETIM Alba din partea Gărzii de Mediu: Sancțiunea, contestată în justiție

Garda de Mediu a sancționat operatorul de salubritate RER Vest cu o amendă în valoare de 75.000 lei pentru că nu ar fi efectuat analizele de laborator pentru apele uzate, conform autorizației de gospodărire a apelor, ape uzate ce s-ar scurge în Valea Dăneții.

Comisarii de mediu s-au deplasat la halda de gunoi de la Galda de Jos în urma sesizării ziarului „Unirea”.

În dosarul nr. 5334/176/2022 înregistrat în 17 august a.c. la Judecătoria Alba Iulia, firma RER Vest SA a contestat în contencios administrativ și fiscal procesul-verbal de contravenție nr. 12287 emis de Comisariatul Județean Alba al Gărzii Naționale de Mediu, cerând anularea acestuia, rezultă de pe portalul instanței, care va judeca procesul pe fond.

În acest dosar, în urma sesizării ziarului „Unirea”, comisarii de mediu s-au deplasat la halda de gunoi de la Galda de Jos, iar pe baza rezultatelor controlului efectuat, CJ Alba al GNM a aplicat o sancțiune contravențională conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996 (art. 87, alin. 13, coroborat cu art. 88, lit. a) pentru că operatorul de salubritate nu ar fi efectuat analizele de laborator pentru apele uzate, conform autorizației de gospodărire a apelor, ape uzate ce s-ar scurge în Valea Dăneții.

Potrivit dispozițiilor legale amintite, „neasigurarea întreținerii și exploatării stațiilor și instalațiilor de prelucrare a calității apelor la capacitatea autorizata, lipsa de urmărire, prin analize de laborator, a eficientei acestora și de intervenție operativă în caz de neîncadrare în normele de calitate și în limitele înscrise în autorizația de gospodărire a apelor” se sancționează cu amendă de la 75.000 lei la 80.000 lei, pentru persoane juridice.

În acest sens, având în vedere că sancțiunile trebuie aplicate gradual, operatorul RER Vest a fost sancționat cu suma minimă prevăzută de Legea nr. 107/1996, adică 75.000 de lei, dar societatea a cerut instanței anularea procesului-verbal de contravenție. Deocamdată nu a fost stabilit primul termen în acest proces.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Imagini RARE cu un RÂS surprins în toată SPLENDOAREA de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini RARE cu un RÂS surprins în toată SPLENDOAREA de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni Imagini foarte frumoase cu un râs într-o pădure din Parcul Natural Apuseni au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei. Râșii, cele mai mari feline din Europa, au auzul și mirosul foarte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea