Ambasador de Alba Iulia – Maestrul FIDE Marius Ceteraș învingător în Memorialul “Mircea Rădulescu” de la Cluj-Napoca

Șahiștii CSU Alba Iulia au reuștit, prin rezultatele obținute în ultimii ani la nivel național și internațional, să fie niște adevărați ambasadori ai municipiului Alba Iulia și ai județului Alba.

Marius CeterasSahistii CSU Alba Iulia au fost printre protagonistii editiei a XV-a a Memorialului “Mircea Radulescu” desfasurat in perioada 20-22 martie la Cluj-Napoca, un turneu traditional organizat in memoria ing.Mircea Radulescu, un mare promotor al sahului clujean de-a lungul a mai multor decenii.

La capatul celor 6 runde desfasurate in sistem elvetian, maestrul FIDE Marius Ceteras a acumulat 5 puncte (4 victorii si 2 remize), plasandu-se in plutonul fruntas alaturi de alti 3 jucatori. In urma aplicarii criteriilor de departajare, jucatorul albaiulian a fost desemnat invingator al turneului, avand un coeficient Bucholtz mediu superior fata de maestrul interational Teodor Anton (CS Studentesc Medicina Timisoara), candidatul de maestru Sori Samu (CS Speranta Oradea) si maestrul FIDE Dorin Titu Maiorescu (CS Chindia Targoviste). In plutonul urmaritor, cu 4,5 puncte, s-au clasat alti doi jucatori ai CSU Alba Iulia, maestrul Cristian Campean si Nicolae Sandru, ambii fiind recompensati cu premii speciale.

La openul de seniori clujean printre cei 93 de jucatori prezenti la start s-au aflat si 4 juniori ai clubului albaiulian. Chiar daca a putut participa doar la primele doua zile de concurs, George Ileana a lasat o impresie foarte buna obtinand 2 victorii si 2 remize, dintre care una impotriva favoritului principal al turneului MI Teodor Anton. Un rezultat bun a obtinut si Iustin Ciorgovean, care a realizat 3,5 puncte, obtinand locul 3 in clasamentul juniorilor sub 14 ani. Mezinii delegatiei albaiuliene, Radu Tampea si Ianis Tarciuc, ambii in varsta de 9 ani, au obtinut cate 2 puncte, in timp ce un alt junior din judetul Alba, Ilie Arion (CSO Cugir) a acumulat 3 puncte. Pentru juniorii albaiulieni turneul a fost un foarte util test inaintea Campionatelor Nationale de juniori care se vor desfasura in perioada 30 martie – 9 aprilie la Caciulata.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Capsunarul 24 martie 2015 at 13:01

Nu te mai da „mare” Ceteras, ca oricum, nu te va baga Pastina, in nici un clasament, el are treaba, cu „trogoditii”, de la Pawerlifting!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...