Rămâi conectat

Actualitate

Alocația de hrană pentru pacienții din spitale se va DUBLA, începând din mai. Decizia, aprobată de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Decizia de dublare a alocației de hrană pentru pacienții din spitale a fost aprobată în ședința de guvern de miercuri, prin actualizarea nivelului alocației cu indicele prețurilor de consum în perioada 2018-2020, anunță guvernul într-un comunict de presă.

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o hotărâre privind actualizarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice. Alocația de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla.

„Începând cu luna mai 2021, alocația de hrană pentru pacienții din unitățile sanitare se va actualiza cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%”, se arată în comunicatul guvernului.

Mai mult, spitalele care au și alte resurse bugetare în afară de fondurile CNAS și de la bugetul de stat pot crește alocația și mai mult.

„De asemenea, a fost reglementată modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat. S-a reglementat ca în unitățile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană”, mai precizează comunicatul.

Spitalele publice au obligația ca, în termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, să afișeze pe site-ul propriu nivelul alocației de hrană stabilit pentru consumurile colective, precum și orice modificare a acestora. Informațiile vor fi comunicate concomitent și Ministerului Sănătății.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea