Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alin Tomuș, ipoteză sociologică : Emil Boc posibil candidat la funcția supremă în stat în 2024. Din partea cărui partid va candida acesta la alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alin Tomuș, ipoteză sociologică : Emil Boc posibil candidat la funcția supremă în stat în 2024. Din partea cărui partid va candida acesta la alegerile prezidențiale

De-a lungul timpului nenumărate ipoteze sociologice de lucru propuse de către profesorul Alin Tomuș s-au transformat din ceea ce ochiul neavizat numește teorie – în certitudini, în realități.

Ipoteze despre alegerile prezidențiale din România există și probabil au să fie din ce în ce mai multe odată cu apropierea de anul 2024, dar ipoteza sociologică propusă de domnul profesor Tomuș se remarcă prin unicitate : include renașterea unui partid ce în trecut a reprezentat un veritabil pol de putere politică.

„Viața politică este în sine un spațiu care nu exclude scenariile de diverse tipuri, un spațiu în care alianțele actuale devin greu de tolerat sau care problematizează puternic ideea de liniște în arcul guvernamental. Sigur că pacea guvernării depinde de o ecuație complicată în care rămâne de văzut câte din problemele guvernării o să cadă în sarcina PNL și câte în sarcina aliaților.

Uitându-mă cu ochii unui sociolog la ceea ce se întâmplă acum lansez o ipoteză de lucru care sunt sigur că preocupă deja laboratoarele politicii autohtone și anume reinventarea Partidului Democrat sub acest nume sau sub altul, rămâne să vedem, cel care să coaguleze partea de militanți PNL care au venit în actuala conjunctură cu nostalgia vechiului partid, militanții PMP care sunt puși în situația de a se afla în afara Parlamentului României și cu lideri care par să nu mai dețină capacitatea reinventării pe care o susținea mereu Traian Băsescu și cu suficienți membrii PSD care nu se mai regăsesc în forurile de decizie ale partidului după înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducere.

În context, pentru 2024, îl văd candidat la funcția supremă în stat, pe Emil Boc, actualul primar al Municipiului Cluj Napoca. Urmăriți un pic replasarea, de imagine deocamdată, a lui Emil Boc în poziția de lider politic reprezentativ. Este deocamdată o ipoteză, dar rămâneți cu ochii pe ceea ce se va întâmpla în această vară și apoi în această toamnă. La acest moment, sigur că este prematur să vorbim despre 2024 dar rămâne să vedem dacă am avut dreptate sau nu.” – Alin Tomuș, profesor – sociolog.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea