Rămâi conectat

Curier Județean

Alianța Apusenilor: Pistă de biciclete lungă de 227 kilometri în județele Alba, Bihor și Cluj. Proiect finanțat prin PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alianța Apusenilor: Pistă de biciclete lungă de 227 kilometri în județele Alba, Bihor și Cluj. Proiect finanțat prin PNRR

Un proiect finanțat din fonduri europene prin PNRR, va fi realizat în zona Munților Apuseni, pe raza județelor Bihor, Cluj și Alba. Acesta presupune 227 de kilometri de piste de biciclete.

Proiectul de realizare a unor piste de biciclete între județele Bihor, Alba şi Cluj are, în varianta nou aprobată, doar un sfert din kilometri propuși inițial.

Proiectul pentru amenajarea de piste pentru bicicliști care să lege cele trei județe, pe un traseu de peste 800 kilometri, a fost depus încă o dată de Consiliul Județean Bihor, în februarie 2023, dar doar la un sfert din lungimea inițială.

În decembrie, CJ Bihor depusese un proiect ce prevedea amenajarea a 823 km de piste, din care 360 km în Bihor, 335 km în Cluj și 128 km în Alba, însă în urma evaluării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a tuturor proiectelor depuse la nivel naţional, a fost admisă o limită de 227 km de trasee în cele trei judeţe, mai exact 27,6% din propunerea iniţială.

În noua variantă vor fi realizați 227 km, din care 99,3 km în Bihor, 92,4 km în Cluj și 35,3 km în Alba. Valoarea nerambursabilă a noului proiect este de 92,6 milioane lei, echivalentul a 18,7 milioane euro, din care pentru pistele din Bihor ar urma să fie cheltuiți 8,192 milioane euro, pentru cele din Cluj 7,632 milioane euro, iar pentru cele din Alba 2,912 milioane euro.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), din Investiția I.4 „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”, Componenta 11 – Turism și Cultură.

În anul 2021 a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliile Județene Bihor, Alba și Cluj, care au format Alianța Apusenilor, pentru dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni, prin care cele trei părți au convenit să realizeze mai multe obiective de interes comun.

Sursa: adevarul.ro


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare