Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aleşii noştri pun din nou la încercare nervii şi bugetul cetăţenilor din Alba

Publicat

în

Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba, a criticat ieri în cadrul unei conferinţe de presă stilul heirupist în care administraţia locală şi cea judeţeană au ales să ofere cetăţenilor din Alba rutele ocolitoare după închiderea pentru reparaţii a pasarelei din Partoş. „Deşi a mai trecut printr-o situaţie de acest gen, la închiderea podului de peste Mureş, Mircea Hava nu a învăţat nimic din greşelile anterioare. Cu toate că închiderea pasajului rutier a fost prognozată cu multă vreme înainte, iar nu au fost pregătite din timp rutele ocolitoare optime, astfel încât să se reducă la minim pierderile agenţilor economici şi disconfortul provocat cetăţenilor. Au ales ca rută alternativă de intrare/ieşire din oraş o zonă cu foarte multe restricţii de circulaţie, peste linia ferată sau, mult mai lungă, ocolind tot municipiul şi cu intrare pe drumul Clujului. Cea mai proastă soluţie, care pune la grea încercare atât nervii cetăţenilor cât şi ai transportatorilor, ai agenţilor economici. Mai mult, deja două zile la rând la intrarea în Oarda s-au înregistrat accidente rutiere, tamponări între TIR-uri şi maşini mici care au generat, la rândul lor, alte ambuteiaje suplimentare”, a comentat Roman. Liderul liberal a adus în discuţie ca variantă mai simplă de intrare în Alba Iulia – zona Pâclişa, acum evitată de majoritatea şoferilor din cauza stării deplorabile a drumului. „De trei ani există aprobat proiectul de asfaltare a drumului care face legătura între judeţul Hunedoara, între Geoagiu şi Alba Iulia. De altfel, ruta ocolitoare între Vinţu de Jos  şi Alba Iulia prin Vurpăr ar fi fost o soluţie optimă. Asta în cazul în care preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, ar fi realizat un lucru elementar şi cei 5 kilometri de drum între Vurpăr şi Pâclişa ar fi fost asfaltaţi. A început asfaltarea acestui drum judeţean dar dinspre… Hunedoara. Aşa că acum asfaltul a trecut prin Ceru Băcăinţi (cu ocazia asta poate concetăţenii bravului nostru prefect îi vor ridica şi o statuie) şi s-a oprit undeva prin Sărăcsău. Oare cât de complicat ar fi fost să se toarne măcar stratul de uzură între Vurpăr şi Pâclişa, ca şoferii să poată folosi această rută alternativă timp de o jumătate de an, cât este restricţionat accesul pe pasarelă? Că, de putut, se poate. Lucrul acesta ne-a fost dovedit anul trecut de Mircea Hava, care a reuşit să coordoneze asfaltarea şi reabilitarea unei străzi din zona Schit într-o singură săptămână”, spune Roman. Acesta a insistat asupra faptului că, în ciuda oricăror zvonuri, liberalii nu se opun investiţiilor demarate de conducerea PDL în municipiul Alba Iulia, ci din contră, după alegerile de anul viitor vor continua aceste investiţii. Respectând doleanţele populaţiei şi evident, respectând natura şi spaţiul verde, atât cât va mai rămâne, din Alba Iulia.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de vineri, 30 iulie, la un autoturism din Municipiul Blaj.

Din primele informații, Garda de Intervenție Blaj acționează pentru lichidarea unui incediu la un autoturism, care se manifesta fără flacără și fără probleme deosebite.

Electrica Furnizare Discount

Autoturismul se afla staționat în parcarea unui supermarket din municipiu.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO| Incendiu de vegetație la Ampoița: Intervine Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia pentru lichidarea flăcărilor

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit  în cursul zilei de vineri, 30 iulie, în localitatea Ampoița din județul Alba.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia intervine pentru lichidarea incendiului.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, ar fi vorba despre un incendiu de vegetație.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează pentru lichidarea ultimelor focare rămase. Litiera pădurii de foioase a ars pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate trei autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Publicat

în

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Organizarea concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, la București, în perioada 30 iulie 2021 – 5 aprilie 2022, a fost hotărât, în unanimitate, de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturiim arată caledarul pentru desfășurarea concursului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

De asemenea, Plenul CSM a hotărât scoaterea la concurs a 300 de locuri de auditori de justiţie (175 judecători şi 125 procurori), a câte unui post de personal de specialiate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor pentru fiecare din instituţiile: Institutul Naţional al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, a 4 posturi în cadrul Ministerului Justiţiei (din care un post în Ministerul Justiţiei; un post în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate; un post în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie; un post în cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune), un post în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, un post în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din schema Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Electrica Furnizare Discount
Taxa de înscriere la concursul de admitere la INM este în cuantum de 1.400 de lei

De asemenea, Plenul CSM a desemnat preşedintele şi vicepreşedinţii comisiei de organizare a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, precum şi membrii acestei comisii. Totodată, Plenul CSM a hotărât, în unanimitate, organizarea concursului de admitere în magistratură, la Bucureşti, în perioada iulie 2021-martie 2022, conform calendarului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

Instituţia a aprobat numărul şi posturile de judecător care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (75 de posturi), numărul şi posturile de judecător în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (23 de posturi), numărul şi posturile de procuror care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (50 de posturi), numărul şi posturile de procuror în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (10 posturi).

Sursa: observatornews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare