Aleşii Cugirului – cetăţeni activi pentru Europa

O delegaţie din Cugir, formată din primarul Adrian Teban şi 7 consilieri locali va fi prezentă în perioada 17-19 septembrie a.c. la un eveniment ce se va desfăşura în localitatea Casalborgone din Italia. Municipalitatea italiană, în parteneriat cu oraşul Cugir şi două municipalităţi din Malta şi Lituania au depus spre finanţare proiectul „Terra Mirabilis – Protecţie Teritorială şi de mediu” în cadrul Măsurii 2.1 – Reţele de oraşe înfrăţite, proiect aprobat pentru finanţare nerambursabilă de către Comisia Europeană. Demersul face parte dintr-un program lansat de CE denumit „Cetăţeni activi pentru Europa”, program prin intermediul căruia se materializează cadrul legal de organizare şi desfăşurare a activităţilor de promovare a cetăţeniei europene: acţiunea are ca obiectiv principal promovarea activităţilor de schimb direct de experienţă între cetăţeni ai Europei prin participarea acestora la activităţi de înfrăţire şi încurajarea cooperării între oraşe. În perioada amintită delegaţia din Cugir invitată la conferinţă va participa la dezbateri precum: protecţia teritorială şi de mediu, pământul ca resursă uitată, proiecte de dezvoltare locală ş.a. Vor avea loc intervenţii ale primarilor, se va semna un protocol de înfrăţire între comunităţile implicate şi se va semna şi Jurământul de Înfrăţire. Deplasarea delegaţilor se va face cu mijloace de transport auto, cheltuielile de delegare fiind suportate din bugetul proiectului şi bugetele locale. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Aurelian 30 august 2011 at 11:36

Acolo \ca din intamplare\ in Casalborgone, se afla si o delegatie a Comorei Italiene si pe langa programul anuntat va avea loc si un schimb de experienta intre Mafia italiana si Mafia raspopitului Teban de la Cujer. Intalnirea a fost realizata cu succes de catre mafiotul transfug Simone Albani!

Decebal 30 august 2011 at 17:06

Alti bani,alta distractie pe spatele saracilor.Nu se vede niciunde daca,din intamplare, acesti mafioti aduc vreun castig orasului.Investitii,ceva care sa scoata orasul din saracie.Exemplul Sebesului este concludent..

xxl 3 septembrie 2011 at 20:07

sa o privim ca pe o vacanta….. pe banii cui? daca ar fi numai bugetul proiectului nu as avea nimik impotriva. daca se baga mana in banii locali ar fi o problema.
CP ai putea fi mai precis

\Deplasarea delegaţilor se va face cu mijloace de transport auto, cheltuielile de delegare fiind suportate din bugetul proiectului şi bugetele locale.\

puteai sa te interesezi pe ce bani se pleaca in vacanta.
bine ca nu merg cu carutza. sau poate ca merg (nu-i carutza ca mertzanu’)

Comentariile sunt oprite