Rămâi conectat

Actualitate

ALERTĂ: S-a dat PRIMA despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza vaccinului anti-COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ: S-a dat PRIMA despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza vaccinului anti-COVID-19

O femeie al cărei partener de viaţă a murit anul trecut după ce s-a vaccinat cu serul dezvoltat împotriva noului coronavirus de compania AstraZeneca a devenit prima persoană din Marea Britanie care a primit despăgubiri după un deces asociat vaccinurilor anti-COVID-19, a anunţat marţi seară bbc.com.

Fostul logodnic al lui Vikki Spit, cântăreţul rock Zion, în vârstă de 48 de ani şi originar din Alston, un oraş din comitatul Cumbria, s-a îmbolnăvit la opt zile după ce primise acel vaccin şi a murit în mai 2021, scrie agerpres.ro.

Logodnica lui a primit în urma unei înţelegeri judiciare valoarea maximă a despăgubirilor legale de 120.000 de lire sterline (139.400 de euro), dar consideră că această sumă nu este suficientă.

Vikki, în vârstă de 38 de ani, a dezvăluit că a acumulat multe datorii după ce nu a mai putut să beneficieze de veniturile obţinute de Zion şi că despăgubirile ar fi trebuit să fie în jurul sumei de 180.000 de lire sterline (209.123 de euro).

De asemenea, ea susţine că a trebuit să aştepte prea mult timp înainte să primească acea sumă în virtutea unei legi din 1979, Schema de plată a daunelor provocate de vaccinuri, şi că despăgubirile ce i-au fost acordate nu au ţinut cont de rata inflaţiei din perioada care a trecut după adoptarea acestei reglementări legale.

Plăţile pentru daunele provocate de vaccinuri sunt disponibile pentru orice persoană care a suferit anumite dizabilităţi ca rezultat al vaccinării, iar rudele pot de asemenea să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit după o vaccinare.

Schema de plată oferă sume unice şi neimpozabile de până la 120.000 de lire sterline şi deşi o astfel de plată nu afectează dreptul unei persoane de a deschide un proces, ea poate avea totuşi anumite implicaţii asupra beneficiilor pe care reclamanţii le-ar obţine în instanţă.

Vikki Spit a chemat ambulanţa pentru Zion atunci când logodnicul ei a început să acuze dureri de cap „îngrozitoare” pe 13 mai 2021. Zion a murit după mai multe zile la spitalul Royal Victoria din Newcastle.

Certificatul lui de deces confirmă că rockerul a murit din cauza unor complicaţii apărute după vaccinare.

NHS Business Services Authority, administratorii din Newcastle însărcinaţi cu implementare acestei scheme de compensare, au virat suma abia pe 17 iunie 2022.

Vikki Spitt cere Guvernului de la Londra să crească limita superioară a intervalului de despăgubiri pentru ca acestea să reflecte mai bine pierderea veniturilor pe care o persoană trecută de vârsta de 40 de ani ar fi putut să le obţină înainte de pensionare.

Totodată, ea consideră că despăgubirea primită nu a ţinut cont de rata galopantă a inflaţiei.

Vikki Spit, care continuă să afirme că nu este o antivaccinistă, a spus că paramedicii au crezut că Zion suferea de o migrenă atunci când au fost chemaţi să se deplaseze la reşedinţa lor.

Rockerul britanic, care era totodată scriitor şi cineast, a suferit o criză după câteva zile şi „nu s-a mai trezit” după ce a fost operat.

Vikki mai spune că logodnicul ei era sănătos şi într-o bună formă fizică şi că el ar fi avut şanse mari de supravieţuire dacă ar fi primit mai devreme tratamentul adecvat.

Era donator de organe, iar ficatul şi rinichii lui au salvat alte trei vieţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea