Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALERTĂ alimentară: Două loturi de ciocolată retrase de la rafturile magazinelor din România. Ar putea conține bucăți de metal

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ alimentară: Două loturi de ciocolată retrase de la rafturile magazinelor din România. Ar putea conține bucăți de metal

Un mare lanţ de hipermarketuri din România anunţă retragerea de la raft a unui sortiment de ciocolată care ar conţine bucăţi de metal.

Două loturi de figurine de ciocolată cu lapte au fost retrase din hipermarketurile Cora întrucât ar putea conţine bucăţi de metal, clienţii care le-au cumpărat fiind sfătuiţi să le returneze, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit ANSVSA, în urma unei suspiciuni de contaminare cu corp străin de natură metalică, SC Firenze Com S.R.L a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocalată fină cu lapte, produse de Heilemann & Viba, Germania.

Figurinele retrase au 100 de grame, respectiv 10 grame.Persoanele care au cumpărat aceste produse, vândute în hipermarketurile Cora, trebuie să nu le consume şi să le returneze magazinului până în 10 februarie, în baza bonului fiscal.

ANSVSA îi sfătuieşte pe clienţii care au cumpărat figurinele de ciocolată produse de Heilemann & Viba în Germania să nu le consume şi să le returneze.

Aceştia vor primii banii înapoi dacă până la data de 10 februarie se vor prezenta cu bonul fiscal la hipermarketurile de unde au cumpărat ciocolata care ar conţine bucăţi de metale.

De asemenea, ANSVSA a postat pe site-ul instituţiei lista magazinelor unde s-a vândut acest sortiment de ciocolată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Suspiciune de ÎNȘELĂCIUNE în Alba Iulia: Mai multe persoane cer bani în numele Asociației Naționale a Surzilor din Romania – Filiala Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Suspiciune de ÎNȘELĂCIUNE în Alba Iulia: Mai multe persoane cer bani în numele Asociației Naționale a Surzilor din Romania – Filiala Alba.

Mai multe persoane au fost depistate în Alba Iulia, chiar de către membrii ai Asociației Naționale a Surzilor din Romania – Filiala Alba, în timp ce cereau bani în numele Asociației, deși nu fac parte din aceasta și nu au nici o legătură cu instituția respectivă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoanele bănuite de înșelăciune acționau în fața magazinului Dedeman din Alba Iulia, iar în momentul în care au fost interpelați de membrii Asociației s-au făcut nevăzuți.

Reprezentanții Asociației Naționale a Surzilor din Romania – Filiala Alba se vor adresa IPJ Alba pentru identificarea vinovaților.

Totodată, Asociația lansează un apel către cetățeni să fie atenți cui dau bani, pentru ca donațiile făcute în speranța de a face un bine să nu ajungă în buzunarele proprii ale unor impostori.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Noul magazin KAUFLAND din Alba Iulia, de 4 milioane de lei: Care este stadiul lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noul magazin KAUFLAND din Alba Iulia, de 4 milioane de lei: Care este stadiul lucrărilor

Lucrările pentru ridicarea noului hipermarket Kaufland din Alba Iulia, care se va afla în cartierul Ampoi II, pe strada Tudor Vladimirescu, se află în plin avânt.

Valoarea investiției este de aproximativ 4.000.000 de lei fără T.V.A. și va avea o suprafață aproximativă de 6090 mp.

Elit - Gustul Desăvârșit

În magazin se vor comercializa produse alimentare şi nealimentare.

Conceptul de funcţionare grupează mai multe zone principale cum ar fi: sala de vânzare, dependințele destinate clienților, depozitul de aprovizionare marfă, încăperile tehnice şi administrative.

Magazinul este structurat pe mai multe zone:
– zona de acces principală- pentru public
– zona de vânzare pentru public
– zona de recepție a mărfurilor
– zonele de depozitare
– zona anexelor tehnice
– zona administrativă și a grupului social


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Pensionar de LUX cu peste 50 000 de lei pensie specială/lună, în județul Alba, în luna ianuarie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de LUX cu peste 50 000 de lei pensie specială/lună, în județul Alba, în luna ianuarie 2023

Fără mare efort de imaginație pot să-mi imaginez grafic lupta politicienilor români cu pensiile speciale asemeni luptei lui Hercule cu Hydra din Lerna. Finalul acestor lupte epopeice este însă foarte diferit, complet opus, aș zice. În timp ce Hercule, cu ajutorul lui Iolaus, a ucis Hydra, retezându-i toate capetele (Iolaus cauteriza cumva rana astfel încât acestea nu mai puteau să se regenereze), politicienii noștri, mulți și foarte pricepuți, nu doar că nu reușesc să taie capetele Hydrei Pensiilor Speciale, dar chiar ei le înmulțesc.

Citește și: Noutăți PENSII 2023: Care sunt perioadele asimilate stagiului de cotizare la pensie? • Noua Lege a pensiilorStagiu de cotizare la pensie exemplu de calcul

Interesant pentru analogia noastră vă mai spun că Hydra din Lerna avea un cap nemuritor, așa cum și în rândul pensiilor speciale sunt unele mai speciale decât specialele, pensiile magistraților. La fel cum Hercule a reușit să îngroape capul nemuritor al Hydrei din Lerna sub un munte, neutralizându-l astfel, tot aşa pensiile nemuritoare ale magistraților sunt îngropate sub un munte de decizii politice sau de curte constituțională. Dar nu pentru a fi neutralizate ele, pensiile speciale, ci pentru a fi neutralizată aproape orice intenție de aducere a lor din sfera „divinului” în cea a noastră, a muritorilor de rând.

La Curtea Constituțională a României, să ne înțelegem, nu sunt judecători în sensul principal al cuvântului, ci tot niște politicieni care au ajuns acolo prin numire politică. Ei înșiși beneficiari de pensii speciale, unii de vreo trei-patru concomitent, evident că nu au niciun interes în crearea unui cadru în care pensiile magistraților să fie aduse în limitele bunului simț.

Elit - Gustul Desăvârșit

Principiul existenței pensiilor speciale ale magistraților este unul asupra căruia putem discuta pornind de la argumentul că ei trebuie protejați de tentații dacă vrem o justiție corectă. Cumva pensiile astea ar fi un fel de taxă de protecție a societății! Doar că nivelul acestei taxe de protecție a ajuns să fie scandalos de mare. O vorbă românească spune că nu e prost cine cere (în cazul nostru cine beneficiază, dar să nu uităm că ideea a venit de la un ministru liberal al justiției, totodată și fost președinte al PNL, Valeriu Stoica), ci cine dă. De dat dau politicienii.

Citește și: PENSII 2023: Vârsta de pensionare la femei în anul 2023. Ce femei se pot pensiona anul acesta în funcție de vârstă

Daaa, dar nu se potrivește vorba asta decât parțial în speța noastră, pentru că magistrații știu de unde le vine binele. Ia uitați-vă cum, deși sunt mulțime de avocați prin Parlamentul României și pe la partide, toate proiectele de lege pentru aducerea pensiilor speciale în limitele bunului simț eșuează lamentabil, sunt declarate neconstituționale printr-un mecanism menit să le mențină, pe de o parte, iar pe de alta să dea electoratului senzația că politicienii chiar vor să facă ceva.

Nu, nu vor, dacă ar vrea ar fi modificat legile astfel încât să nu fie atacabile la CCR. Pas cu pas, din decizie în decizie, pensiile speciale sunt apărate ferm, în timp ce politicienii vin și aburesc electoratul că vor ei să le elimine sau să le mai „domesticească”, dar nu vrea CCR să le facă pe plac. Chiar așa?

La solicitarea ziarulunirea.ro, Casa Județeană de Pensii Alba ne-a furnizat cuantumul primelor 100 de pensii care se plătesc în județul Alba. El este cuprins între 50.359 de lei și 11.164 de lei și toți beneficiarii fac parte din categoria magistraților. „Cuantumul pensiei medii în județul Alba în luna ianuraie 2023 pentru pensionarii din magistratură este de 21.938,77 de lei”, ne mai răspunde CJP Alba. Între locul 1 și locul 100 este o diferență considerabilă care poate crea gelozii chiar în rândul castei beneficiare, locul 1 în top, cu peste 50.000 de lei pensie/lună fiind ocupat de un fost procuror!

Citește și: Ajutoare pentru pensionari 2023: Pensionarii cu pensii mai mici de 3000 de lei vor primi ajutor de la stat

Ce să mai zică însă un pensionar din sistemul public care primește pensia minimă de 1.125 de lei? Păi poate nu mai zice nimic, că-l lovește, Doamne ferește, apoplexia când vede că diferența este un factor de multiplicare de aproape 50! De parcă deținătorul pensiei maxime mănâncă cu 50 de guri. Dar ce-ar mânca, ce-ar îmbrăca dacă nu ar fi ceilalți membri ai societății? Pe an, acesta adună peste 600.000 de euro, echivalent lei, în timp ce „beneficiarul” unei pensii minime abia adună echivalentul a 2700 de euro.

Echitate socială, ce mai! Fără îndoială există diferențe de pregătire profesională și complexitate a muncii, că despre vechime în muncă… nu prea putem zice multe în favoarea magistraților. Dar, asta e legea făcută de politicieni și revolta spre ei trebuie să se îndrepte.

Vorbind despre politicieni, Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că acea reclaculare a pensiilor muritorilor de rând de care se vorbește deja de câțiva ani nu se va produce prea curând pentru că încă nu e gata formula de calcul. Și ghiciți cine sunt vinovații? Evident, greaua moștenire primită de la miniștrii precedenți, de parcă nu ar fi el la conducerea ministerului deja de un an jumătate!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea