Rămâi conectat

Actualitate

ALERTĂ ALIMENTARĂ! 1,6 tone de peşte stricat scos de pe piață. Strategia prin care este scos la vânzare, deși este alterat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au retras de la vânzare mai bine de o tonă şi jumătate de pește stricat sau ţinut în condiţii improprii.

Marfa era adusă din Italia şi urma să fie vândută în hipermarketuri. Inspectorii, care au verificat 11 agenţi economici, şi au dat amenzi de 200.000 de lei, spun că ″suntem sufocaţi de produse din import, multe de proastă calitate.”

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au verificat platforma unde este descărcat peştele cumpărat din străinătate. Încă de la intrarea în ţară marfa era alterată.

-Când vine îl scoatem din cutie şi îl punem la gheaţă.
-De ce trebuie să îl recepţionaţi aşa dacă nu vine la gheaţă şi la temperatura la care trebuie?

1,6 tone de peşte şi produse din pește aduse din Italia au fost retrase de la vânzare. 10 comercianţi au fost amendaţi cu 200.000 de lei, iar un altul a primit un avertisment.

Marius Pârvu, preşedintele ANPC: ”Peștele din import a sufocat piaţa din România şi n-ar fi o problemă dacă ar respecta standardele. Mare parte din marfă vine expirată. Cei care sunt în abatere sunt mai mulţi de 50%‘.’

În prezent 90% din peştele care se comercializează în România este adus din alte ţări şi potrivit autorităţilor nu puţine sunt situaţiile în care ajunge gata expirat. Mai mult:

Marius Pârvu, preşedintele ANPC: ″Il taie file pentru a arunca părţile vizibil alterate şi apoi îl pun la vânzare.″

Cei care mănânca aşa ceva sunt în mare pericol.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: ″Peștele dă cele mai grave toxiinfecții alimentare, se poate ajunge la complicaţii şi chiar la deces.″

România importă peşte din Italia, Grecia şi Spania, însă inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au găsit nereguli şi la companiile de transport. ANPC spune că va încheia un protocol cu cei de la Vamă, astfel încât marfa să fie verificată înainte de a intra în ţară.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea