Rămâi conectat

Actualitate

Alegerile parlamentare vor fi organizate în condiții speciale. Klaus Iohannis: ,,Începe campania electorală, va fi în condiții stricte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a participat astăzi, 5 noiembrie la ședința de Guvern, unde a anunțat noi măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus și a făcut precizări cu privire la modul în care se vor desfășura alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie.

„Începe campania electorală, va fi în condiții speciale și stricte. Urmează votul, vă invit să vă implicați total să garantați organizarea în condiții de maximă singuranță a alegerilor parlamentare. E posibil, am dovedit-o la alegerile locale”, a spus Iohannis.

Șeful statului a dat exemplul Statelor Unite și a precizat că națiunile puternice țin la alegeri democratice, iar România este o națiune puternică.

„Există discuții publice despre portunitatea alegerilor în pandemie. Vă spun foarte clar, democrația nu poate fi pusă în paranteză, democrația trebuie garantată și se garantează prin alegeri libere. Națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile din SUA, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri în condiții de criză.

În SUA sunt 100.000 de îmbolnăviri zilnice, au avut totuși prezența record. Au fost toți disciplinați, cu masca, au fost și au ales. În SUA s-au organizat alegeri în 1944 în plin război. Așa trebuie în democrație, așa fac națiunile puternice, și națiunea română este una puternică. Vom trece împreună prin această criză”, a conchis președintele.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea