ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Senatorul Alexandru Pereș: „Nu am stat degeaba în Parlamentul României”

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Senatorul Alexandru Pereș: „Nu am stat degeaba în Parlamentul României”

Perioada  2002 – 2004
18 propuneri legislative din care două au devenit legi
Perioada 2005 – 2008
54 propuneri legislative din care 13 au devenit legi
Perioada 2009 – 2012
53 propuneri legislative din care 10 au devenit legi
Propunerile legislative au vizat un panoptic aproape complet de probleme economice, sociale şi politice ale României, atât de interes local (judeţean) cât şi naţional: sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale; statutul funcţionarilor publici; stimularea întreprinzătorilor privaţi; administrarea fondului forestier naţional şi reglementarea regimului silvic; impozitele şi taxele locale; prevenirea şi sancţionarea corupţiei; reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere; declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi funcţionarilor publici; statutul personalului didactic; protecţia şi promovarea drepturilor copilului; prevenirea şi sancţionarea spălării banilor; organizarea şi funcţionarea sistemului de cercetare-dezvoltare în domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare; protecţia specială şi încadrarea în muncă a personalului cu handicap; dezvoltarea pieţei de capital şi multe altele. O parte din aceste propuneri sunt încă pe rol.
„Nu am stat degeaba în Parlamentul României!, afirmă convingător senatorul Alexandru Pereş. Este nevoie de multă experienţă –   o bună capacitate de analiză, o bună  argumentaţie –  pentru ca o lege să aibă şansa de a fi votată. A fi parlamentar reprezintă, până la urmă, o adevărată profesie cu responsabilităţi covârşitoare.”


15 răspunsuri la “ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Senatorul Alexandru Pereș: „Nu am stat degeaba în Parlamentul României””

 1. Pescare…..ajungati momeala lansata a la Jidvei….Altu ca de asta ne-am saturat!

 2. Da vreo decoratie, ceva acolo sa te lauzi in fata „ciumetilor” votanti, nu ai primit – ca Base`mai nou da decoratii pe banda rulanta ? Si cam pe unde umblai mata cand s-au taiat salariile,sporurile,pensiile,ori NU s-au votat motiunile pt.invatamant, sanatate sau Codul Muncii? Ca noi ne cam intrebam la ce ne-a folosit „bunatatea” de activitate parlamentara depusa de mata, cand noi o ducem cum o ducem ? Poti sa enumeri macar una din promisiunile PDL facute in campania din 2008 care s-a realizat ? Ca ne-ati ametit cu salarii minime de 900 euro, pensii si mai si, vreo mie de km de autostrazi.

 3. Normal ca nu ai stat degeaba… ai incasat doar renumeratia de senator insa ai uitat sa faci ceva pentru cei care tre-u trimis acolo. Asta este problema ta bai securistule !

 4. dupa cum e vorba, cine se scuza se acuza.A zis cineva ca ar fi stat degeaba? se simte domn senator cu musca pe caciula?

 5. Nicolae Stoica
  Descrierea activitatii parlamentare din randul celor care candideaza pentru un nou mandat parlamentar si concluzia finala:

  senator Ing. PERES ALEXANDRU
  in legislatura 2008-2012 ACTIVITATEA Senatorului (daca va mai fi in legislatura viitoare) IN PARLAMENTUL ROMANIEI –SENATUL ROMANIEI ARATA ASA:
  dupa cei 4 ani de activitate parlamentara;
  Are un total de 50 de initiative-propuneri legislative in completare si modificare la unele legi deja adoptate si intrate in vigoare, majoritatea cu impact national si dambovitean. Dintre toate aceste 50 de propuneri legislative 19 au fost respinse de catre colegii parlamentari si alte 19 propuneri legislative in cazul senatorului de Alba sunt inca in dezbatere parlamentara.
  De remarcat a fost *minciuna sau *eroarea technica cu care sau numarat luarile de cuvant de catre senatorul de Alba Peres Alexandru in Senatul romaniei de 160 de ori. Un calcul simplu a demostrat ca doar de 68 de ori senatorul de Alba a luat cuvantul la tribuna senatului. In tot acest timp senatorul de Alba contribuie decisiv la activitatea parlamentara cu 30 de declaratii politice focusate majoritatea acestora pe probleme si politici in afara romaniei. Ca sa fie mai inteles de ce este senator in tot acest timp (4 ani de zile) doreste raspunsuri la 23 de intrebari si alte 12 interpelari interventioniste pe langa institutile statului.
  Cronologic aratand, activitatea se desfasoara in
  -2009 contribuie impreuna cu alti senatori (colegi parlamentari) cu 19 propuneri legislative in completare si adugare la unele legi deja adoptate in trecut, dintre care 8 sunt respinse de colegii parlamentari. Alte 5 sunt inca in dezbatere si de remarcat ca 6 dintrea acestea au devenit lege si publicate in Monitorul Oficial pentru a-si produce efectele juridice. Are de 5 ori cuvantul in plenul senatului si nu declara nici un comentariu politic scris in acesta perioada mai ales ca guvernarea Boc (adica Pdl, Udmr si alte formatiuni politice miniscule) indeplineste numarul de parlamentari cu drept de vot majoritar in Senatul romaniei.
  -2010 este anul dedicat functionarului public deoarece dintre toate cele 17 propuneri legislative majoritatea au ca obiect statutul si contributia functionarului public in slujba statului. Este adevarat ca 8 propuneri legislative au fost respinse de catre colegii parlamentari si 7 propuneri legislative sunt inca in dezbatere. Un success caracterizat pentru guvernarea Pdl-Udmr/Boc pentru anul acesta este 2 propuneri legislative ale senatorul de Alba sunt adoptate si publicate in Monitorul Oficial. De 34 de ori acesta ia cuvantul la tribuna senatului. Din cele 13 declaratii politice redactate in activitatea senatorului doar 4 declaratii politice sunt in favoarea judetului Alba. Oboseala senatorului nu se opreste mai ales ca intervine cu 7 interpelari si raspunsul la alte 8 intrebari de interes national si local.
  -2011 Un an foarte lenes tinand cont de calitatea de senator raporta la un numar de 160.000 oameni care l-au ales senator in judetul Alba, contribuie de pe pozitia lui cu doar 6 propuneri legislative din care 4 sunt inca in dezbatere de catre parlamentari si numai 2 propuneri legislative au devnit lege. Ca sa dea substanta de existenta fizica a anului 2011 se ocupa de 9 declaratii politice redactate din care 4 fac obiectul situatiilor din judetul Alba. 3 intrebari si 2 interpelari adresate din partea acestuia. Ca sa nu uit, tine sa cuvanteze de 21 de ori de la tribuna senatului chestiuni de interes politic sau mai bine spus interventii sau certuri intre colegii senatori.
  -2012 un an pentru formalitati la pensie. Slab si dezamagitor senatorul. Atractia pentru interesele judetului scade. In acest an vine cu doar 6 propuneri legislative de interes national dintre care 3 propuneri legislative sunt inca in dezbatere si alte 3 deja respinse. Face doar 4 declaratii politice redactate de la tribuna senatului si 2 interpelari in favoarea judetului Alba cu accent pe sistemul educational.

  Concluzie:

  1. la inceputul prin aniilor 1996-2004 cand a fost ales deputat de Alba, ing. Peres Alexandru, a fost foarte activ si implicat politic pentru judetul Alba . Al doilea mandat parlamentar ca senator de Alba 2004-2008 s-a dovedit ca am fost fentati cetatenii , crezand ca bunatatea acestuia continua pentru judetul Alba. Mandatul acesta 2008-2012 a continuat sa fie un NOROC CHIOR (din lipsa de oameni politici si credibilitate in politica romaneasca) UNDE SI DE DATA ACEASTA A REUSIT IAR SA NE FENTEZE.
  Activitatea parlamentara este foarte slaba in comparatie cu drepturiile si obligatile conferite si sprijinite statutului de senator cu rang de demnitar public.
  2. Pentru legislatura viitore 2012-2016 probabilitatea acestuia iar sa ne fenteze… este simpla … senatorul Peres Alexandru este in spatele formatiunii politice ARD (PDL) pentru care candideaza. Inca mizeaza pe prostia maselor populare care nu au inca dezvoltata constinta civica si electorala.
  3. Este un tip care lasa impresia ca poate schimba totul si reda speranata oameniilor insa s-a dovedit ca este formal, tacut si lenes.
  4. Este autorul multor (co) decizii cu privire la numiri in functii politice si de executie in institutii subordonate guvernului CENTRAL SI LOCAL CARE au inca control politc din partea PDL Alba. Asta o spune si activitatea economica si participarea acestuia ca actionar la diferite companii care sunt in topul celor mai bune companii in judetul Alba (ex. Apulum, Tara, Agromec etc)
  3. Este constient si pasiv la dezastrul economic a tarii SI INCREDEREA PESIMISTA SI MONSTUASA DIN PARTEA CETATENIILOR.
  4. Dedicat si supus ca un soldatel in slujba PDL.
  5. Este foarte atras de orase mari precum Bucurestiul si de cladiri immense. Alba este prea mic.
  Activitatea acestuie este de nota 5,25

  Semnatar,
  Nicolae Stoica

 6. No, bine ma Stoica! Ii mai bun Coclici ca a stat ca puiu-n buda? da, Dobra ca-i la fel ca si Coclici?

 7. Daca reuseste sa spuna adevarul, sa demonstreze daca a votat sau nu, taierile de pensii, alocatii si salarii. A fost sau nu, in masina care chema prim megafon fraierii din Alba sa mearga la Bucuresti sa faca ordine impreuna cu minerii, printre manifestantii din Piata Universitatii ? De ce a schimbat colegiul pentru care spune ca a facut atitea minunatii la Senat ? Acolo nu il mai crede nimeni ? De ce l-ar vota Sebesul ? Ce cunoaste despre acest oras ? De ce nu vrea sa lase locul de senator si pt alt coleg mai tinar din partidul domniei sale, care se poate dovedi la fel de experimentatin pierdutul timpului pe bani publici? Vrea sa iasa la pensie ca senator? Stie ca sebesenii nu prea stau mult timp departe de casa si nu le prea place la Bucuresti ? Parca locuieste in Alba Iulia, de ce candideaza in alta parte fata de unde are resedinta ?

 8. Ore de ce ai primit domnule senator titlul de „oaie”? atunci cand la asumari va lipea BOC-ul de scaune. Spune domnule Senator! Tu si PDL-ul ati luat si acum vrei sa votam ARD-eii!

 9. Ce-am avut şi ce-am pierdut…
  Dacă o tăiere din pensiile şi salariile nesimţite era o datorie a unui partid ce se numeşte a celor mulţi şi săraci(PSD;USL,), această dreptate a făcut-o guvernul Boc. Aţi venit voi socialiştii la putere şi le-aţi redat tot salariile MARI celor ce aveau, noi muncim şi nu simţim decât scumpiri , inflaţie, ameninţări , etc.
  Aşa că suntem noi săraci , dar nu suntem proşti . Sau măcar nu noi albanezii . Succes , dlui parlamentar!!!

 10. SA VEDEM SI ACTIVITATEA PORTOCALIILOR!

  CORNEL ŞTEFAN BARDAN – CEL MAI SLAB prefect din istoria judeţului Alba
  – nu a făcut nimic în perioada în care a fost prefect decât a TĂCUT CUMINTE şi a ascultat ordinele tătucului HAVA.
  A fost parlamentar şi el în 2004 – 2008 dar cu siguranţă NU VĂ AMINTIŢI de aventura acestuia în Parlamentul României.
  Şi acolo a fost printre CEI MAI SLABI PARLAMENTARI:

  În 2004 – a vorbit o singură dată – când a depus jurământul – ATENŢIE 31 de secunde

  În 2008 a reuşit să susţină în Parlament o declaraţie (politică) cu tema „Dacă Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului trebuie definitiv descongestionat, să înceapă cu Zvetlana Preoteasa!”;
  UAU ce gândire PROFUNDĂ.

  Din declaratiile politice gandite profund ale domnului Bardan mai exemplificam: „Călin Popescu-Tăriceanu – demisia de dezonoare”; „Experimentul Adomniţei trebuie să înceteze”;

  DECI în perioada în care Băsescu lupta la baionetă cu Tăriceanu şi încerca să distrugă România, soldatul ascultător al marinarului Băselu, Ştefănică Bardan ataca şi el Guvernul pe frontul din Executiv.

  Continuăm cu TATAMMMMMMMMMM Corneliu Olar – deputatul moţilor!
  În perioada în care a fost în parlament AVEREA acestuia a SPORIT! Prietenii ştiu de ce!

  Ceilalţi parlamentari PDL sau scuzaţi parlamentarii „ARD România – la propriu” în episodul următor!

 11. Mai moaca de Hitler,da-ne pace ca nu ai facut nimic pentru Sebes.Noi nu te votam ca esti un hot ca si cel cu care esti pe bener si care l-ai numit tu chelner(viceprimarul)