Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Alegeri parlamentare Alba – 2012 | Clement Negruț – De ce mă implic în construcţia infrastructurii rutiere?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru că:
-Asigură zeci de mii de locuri suplimentare de muncă;
-Productivitatea muncii creşte cu 15% (un plus la PIB de 25 – 35 mld. euro anual);
-Transportul mai rapid al mărfurilor şi persoanelor determină sporirea producţiei şi a consumului;
-Construcţia de autostrăzi asigură dinamismul industriei materialelor de construcţii şi a altor ramuri industriale (siderurgie, ciment  prefabricate din beton, utilaje pentru construcţii etc.)
-Infrastructura rutieră modernă atrage marii investitori străini;
-Reprezintă o soluţie sigură pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene şi ieşirea din recesiune.
Este incredibil cum USL, care prin PSD şi PNL practic au guvernat între anii 1990 – 2004, NU AU CONSTRUIT ÎN ACEST INTERVAL NICI UN CENTIMETRU DE AUTO­STRADĂ. Deşi au promis constant în timpul alegerilor că o vor face. MINCIUNĂ NAŢIONALĂ. Guvernul Tăriceanu (2004 – 2008), deşi a beneficiat de un boom economic şi a încasat 2,3 mld. euro din  privatizarea BCR, a reuşit „performanţa” să predea doar… 5 km de autostradă. Acum USL (PNL+PSD) vine cu alte MINCIUNI: promite pentru perioada 2013-2016 că va finaliza autostrada Bucureşti – Arad, Autostrada Transilvania şi  tronsonul Braşov-Predeal-Comarnic, centura Bucureştiului, va demara Autostrada Est – Vest etc. etc.  Asta în condiţiile în care lupul şi-a arătat deja vechiul nărav: Guvernul USL a tăiat deja la ultimele două rectificări bugetare aproape 4 miliarde lei din investiţii iar lucrările la autostrăzile aflate în lucru au fost oprite. Peste 30.000 de oameni au fost disponibilizaţi. CINE MAI POATE SĂ ÎI CREADĂ?
Numai începând cu  2004, când PDL a preluat guvernarea, s-au construit 365 km de autostradă în timp ce alţi 433 km în valoare de 3 mld. euro se află în construcţie. Construcţie care va fi terminată (în paralel cu deschiderea altor artere rutiere în regim de autostradă sau drumuri expres) numai dacă ARD va câştiga alegerile parlamentare şi va forma Guvernul.
MISUNEA MEA POLITICĂ VA FI SĂ SUSŢIN ACEST PROGRAM DE CARE VOR BENEFICIA DIN PLIN MUNICIPIILE SEBEŞ, BLAJ  şi întregul judeţ.

CLEMENT NEGRUŢ, deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea