Rămâi conectat

Curier Județean

ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Indemnizații între 65 și 85 de lei pe zi pentru membrii Birourilor Electorale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Hotărârea de Guvern care prevede stabilirea nivelului indemnizațiilor pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale, a informaticienilor, statisticienilor și personalului tehnic auxiliar pentru perioada alegerilor parlamentare din acest an, a fost publicat în Monitorul Oficial .

Potrivit actului normativ, pentru membrii Biroului Electoral Central și cei ai birourilor electorale de circumscripţie se acordă o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, începând cu data încheierii procesului-verbal de învestire, iar statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar care participă la efectuarea operaţiunilor generate de activitatea Biroului Electoral Central sau a celor de circumscripție vor primi o indemnizaţie de 65 lei pe zi de activitate.

De asemenea, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile iar membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de 3 zile.

Totodată, membrii Biroului Electoral Central și de circumscripție, ai birourilor electorale din secțiile de votare, statisticienilor, informaticienilor şi personalului tehnic auxiliar al acestuia, care participă la realizarea operaţiunilor legate de desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor care este în misiune de pază pe perioada alegerilor li se asigură în fiecare zi de activitate 10 lei de persoană pentru băuturi răcoritoare, cafea și gustări.

Banii sunt alocați din bugetul Ministerului Administrației și Internelor. Plata indemnizaţiilor se face pe baza listelor de prezenţă avizate de preşedinţii birourilor electorale sau ai oficiilor electorale iar venturile se impozitează conform prevederilor legale în vigoare.

Prin zi de activitate se înţelege munca desfăşurată pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numărul de ore prestate, dar nu mai puţin de 6 ore pe zi.

Pe toată perioada exercitării atribuţiilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor, instituţiile şi autorităţile publice la care sunt angajaţi membrii birourilor electorale, statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar le asigură acestora drepturile salariale cuvenite, potrivit legii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea