Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegeri la PDL Alba: Lista finală cu candidaţii înscrişi pentru funcțiile din Biroul Permanent Județean

Publicat

în

Senatorul PDL Alexandru Pereș a anunțat, vineri, lista finală a membrilor de partid din județ care și-au depus candidatura pentru una dintre funcțiile din Biroul Permanent Județean. Alegerile se vor desfășura sâmbătă, 23 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezența invitaților care au confirmat participarea: europarlamentarul Monica Macovei și președintele PDL Vasile Blaga.

Nu sunt chiar aceiași candidați ca la alegerile trecute. Pe listă se află și oameni tineri. Având în vedere și cele două tururi de alegeri de anul viitor ne bazăm foarte mult pe tinerețe și schimbare în acțiunea Partidului Democrat-Liberal”, a spus Pereș.

Lista finală a candidaților este următoarea:

Elit - Gustul Desăvârșit

– Mircea Hava – pentru preşedinte;
– Ion Dumitrel și Marius Ceteraş pentru cele 2 funcţii de prim-vicepreşedinte;
– Marius Haţegan – pentru funcţia de secretar general;
– Nicolae Albu şi Raul Tudoraşcu – pentru cele 2 funcţii de secretar general adjunct.
– Bașa Marin – președinte Comisia județeană de integritate, statut, litigii;
– Nicolae Truță – președinte Comisia județeană de revizie și control;

*Pentru cele 8 funcţii de vicepreşedinţi aleşi s-au înscris următorii:

– pentru o funcție la Departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu de afaceri şi dezvoltare rurală – 2 candidați: Mihai Morar şi Ioan Bogăţan;
– pentru o funcție la Departamentul pentru politici privind administraţia publică, justiţia, siguranţa naţională, ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului – 3 candidați: Silviu Ponoran, Silviu Vinţeler şi Simion Marcel;
– la Departamentul pentru politici economice, mediul de afaceri şi fonduri europene – Dorin Nistor;
– la Departamentul imagine, comunicare, relaţii cu mass-media – George Șinca;
– la Departamentul pentru strategii şi relaţii politice – Gheorghe Rotar;
– pentru o funcție la Departamentul pentru politici sociale, relaţia cu sindicatele, ONG-urile şi grupurile de cetăţeni – 2 candidați: Adrian Bogdan și Dumitru Adrian Bendea;
– la Departamentul pentru politici în sănătate – Ștefan Bardan;
– la Departamentul pentru politici în educaţie, cercetare, cultură, culte – Oana Badea.

*Pentru cele 8 funcții de secretari executivi s-au înscris:

– pentru o funcție la Departamentul pentru politici privind administraţia publică, justiţia, siguranţa naţională, ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului – 3 candidați: Marius Costinaș, Ioan Iancu Popa și Marcel Simion;
– pentru o funcție la Departamentul pentru strategii şi relaţii politice – 2 candidați: Traian Rusu și Traian Ursaleș;
– la Departamentul dezvoltare locală și regională – Virgil Tătar;
– la Departamentul muncă, protecție socială, relația cu sindicatele și patronatele – Livia Mureșan;
– la Departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu de afaceri şi dezvoltare rurală – Claudiu Răcuci;
– la Departamentul pentru politici în educaţie, cercetare, cultură, culte – Marcel Stan;
– la Departamentul pentru politici în sănătate – Felicia Ioana Stanciu;
– pentru o funcție la Departamentul pentru politici economice, mediul de afaceri şi fonduri europene – 2 candidaturi: Dan Opruța și Gheorghe Bora.

*Pentru funcția de trezorier candidatul este Mirela Țendea.

Pe lângă aceștia mai există funcțiile de vicepreședinți care revin de drept președinților și prim-vicepreședinților de colegii, președinților de organizații interne și parlamentarului ales.

La finalul alegerilor, în total, 41 de membrii PDL din județ vor face parte din Biroul Permanent Județean al PDL Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare