Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ALDE condamnă rasismul, extremismul membrilor PNL și atitudinea lui Rareș Buglea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Departamentului ALDE pentru Minorități Naționale Dana Varga își exprimă îngrijorarea față de numirea lui Rareș Buglea, consilier local PNL din Alba Iulia, drept moderator al unui eveniment dedicat romilor, organizat de către autoritățile locale din Alba.

Rares Buglea

‘ALDE condamnă ferm rasismul și extremismul membrilor PNL ! Consider inadmisibil ca Rareș Buglea să participe la un astfel de eveniment. Să nu uităm că pe 8 aprilie a.c., de Ziua Internațională a Romilor, Buglea a reafirmat că femeile sărace ar trebui sterilizate, dacă nu dovedesc că au resurse materiale pentru a-și crește copiii. Inițial, această afirmație a lui Buglea a fost făcută în 2013, când a și fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Cu toate acestea, nu am văzut până acum nicio reacție din partea conducerii noului PNL. Prin lipsa de reacție, conducerea bicefală a noului PNL nu face altceva decât să tolereze asemenea atitudini extremiste și rasiste, îndepărtându-se de valorile democratice ale statului de drept.

Citește și Joi, 21 aprilie, protest împotriva declaraţiilor rasiste ale consilierului local PNL-ist Rareş Buglea

De Ziua Internațională a Romilor, ALDE a lansat Strategia Politică Liberală pentru Comunitățile de Romi. ALDE consideră că reformarea și modernizarea statului român nu se poate face fără modernizarea comunităților de romi, tot așa cum, fondatorii liberalismului în România au înțeles că formarea statului român modern presupune desființarea celei mai împovărătoare și îndelungate instituții din Principatele Române, instituția robiei care s-a întins de-a lungul a cinci secole. Reamintesc cu această ocazie că datorită viziunii liberale a marelui om politic Mihail Kogălniceanu, s-a pus capăt instituției robiei romilor. Iar eliberarea romilor din starea de robie și redarea statutului de oameni liberi a fost un act de voință politică care a stat la baza creării statului român modern.

Ca om politic liberal și ca femeie romă, m-am implicat activ în susținerea politicilor de integrare a comunităților defavorizate din România și solicit tuturor decidenților politici să ia atitudine împotriva manifestărilor de intoleranță pe criterii etnice, de xenofobie, rasism sau orice alte atitudini de natură să încalce drepturile și libertățile individului din societatea românească !’, declară președintele Departamentului ALDE pentru Minorități Naționale Dana Varga.

Departamentul de comunicare ALDE

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea