Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Joi, 21 aprilie, protest împotriva declaraţiilor rasiste ale consilierului local PNL-ist Rareş Buglea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Membrii unei asociaţii de promovare a drepturilor femeilor rome, alături de susţinătorii săi, vor protesta joi, 21 aprilie, în faţa Primăriei municipiului Alba Iulia. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de ultimele declaraţii ale consilierului local PNL-ist Rareş Buglea şi prin acest protest doresc să atragă atenţia opiniei publice şi a administraţiei locale cu privire la afirmaţiile rasiste şi instigatoare la ură împotriva femeilor ale alesului local.

Protestatarii vor purta pancarte cu mesaje clare împotriva discriminării şi îi vor lansa un apel la respectarea legii. Potrivit reprezentantei asociaţiei, Carmen Gheorghe, „manifestaţia e o acţiune ad-hoc, suntem un grup de feministe din Alba şi Bucureşti şi prin demersul nostru vrem să sancţionăm recidiva lui Rareş Buglea, care nu se află la prima abatere de acest fel. E incredibil, chiar cinic, el vrea să fie în viaţa publică, a primit o amendă pentru atitudinea sa, iar acum sfidează legea, nu recunoaşte drepturile femeilor! În opinia noastră, cineva trebuie să-l sancţioneze! Nu e normal să nu primească nicio sancţiune, mai mult, să fie mediator la un eveniment de recunoaştere a drepturilor romilor, din data de 8 aprilie! E trist că fanii lui îl încurajează să continue cu această atitudine, fapt pentru care mi se pare un adevărat pericol; ca şi consilier local, el e un pol de opinie, inflenţează alţi oameni, îi instigă! În urmă cu 3 ani, a mai avut loc un astfel de protest la Alba Iulia şi am mai făcut sesizări cu privire la atitudinea alesului local. Un act de maturitate din partea lui ar fi respectarea legii, iar el să fie un exemplu de democraţie privind drepturile omului! Aşa cum spuneam, acţiunea noastră este  paşnică, astfel dorind să ne arătăm revolta! Nu e normal ca noi, femeile rome, să fim folosite pentru a fi atraşi votanţi! Totodată, nu trebuie ca noi să fim găsiţi ţapi ispăşitori pentru tot ceea ce se întâmplă la noi în ţară. Noi ne dorim să avem un dialog cu autorităţile locale, chiar i-am trimis o scrisoare primarului municipiului Alba Iulia, în care am precizat că Rareş Buglea nu poate să fie desemnat moderator al evenimentului nostru din 8 aprilie. Am spus că el insultă comunitatea romă şi credem că trebuie izolat, pentru a se disocia de astfel de mesaje rasiste şi instigatoare la ură!”.

Aşadar, joi, 21 aprilie, femeile rome vor cere respectarea legii, iar participantele la protest speră ca mesajul lor să fie recepţionat şi să-şi găsească o finalitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea