Rămâi conectat

Politică Administrație

Albaiulienii pot crește în continuare păsări în gospodării! Hotărârea Consiliului Local care stabilea amenzi fost revocata

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii pot crește în continuare păsări în gospodării după ce hotărârea Consiliului Local Alba Iulia care stabilea amenzi a fost revocată marți, în ședința ordinară din luna ianuarie.

Proiectul de hotărâre supus spre dezbatere prevedea sancțiuni între 300 şi 500 de lei pentru creşterea anumitor animale și păsări.

Proiectul de hotărâre a fost o dată modificat, astfel încât albaiulienilor li se permitea să aibă în gospodărie găini ouătoare adulte și găini adulte destinate sacrificării, însă acesta a fost revocat. Inițial, proiectul fusese mai restrictiv, în sensul că localnicii nu aveau voie să crească animale și păsări, cu excepţia animalelor de companie şi a păsărilor exotice.

”Se revocă Hotărârea nr. 406/2018 a Consiliului local al municipiului Alba lulia, privind modificarea şi completarea Hotărârii nr.368/2005 cu privire la stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba lulia, astfel: Art.I va avea următorul conţinut: „2. Creşterea animalelor (cu excepţia animalelor de companie, a găinilor ouătoare adulte, a găinilor adulte destinate sacrificării, a păsărilor exotice şi a porumbeilor deţinuţi de proprietarii înscrişi în asociaţii de profil şi care deţin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba lulia, exceptând localităţile componente Bărăbanţ, Miceşti, Oarda, Pâclişa şi Partoş”, se arată în textul documentului ce a fost supus spre aprobare consilierilor locali.

Pentru a nu se adopta proiectul privind interdicția creșterii păsărilor, s-a semnat o petiție care a aduant sute de semnături.

De altfel, interdicția de a crește animale și păsări domestice exista în Alba Iulia încă din anul 2005, dar se referea doar la zona centrală a orașului și nu a fost niciodată respectată. Administrația locală și-a adus aminte de ea hotărându-se s-o extindă pe întregul teritoriul și să aplice sancțiunile, după ce pe străzi au apărut tot mai frecvent cai și porci nesupravegheați de proprietari, care încurcă traficul auto.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea