Albaiulienii I. I. A. și C. F. condamnați la închisoare după altercația cu focuri de armă din 2014. Unul dintre cei implicați a fost împușcat în față, cu un pistol cu aer comprimat

Tribunalul Alba a pronunțat, luni, sentința în dosarul scandalului produs în vara anului 2014, pe strada Livezii din Alba Iulia, în urma căruia un tânăr a fost împușcat în față, cu un pistol cu aer comprimat. Este vorba despre o altercație între mai mulți tineri, doi dintre aceștia – I.I.A. și F.C.L. (care a fost și parte vătămată) – fiind trimiși în judecată pentru tentativă de omor, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit soluției pe scurt, I.I.A a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare, iar F.C.L la 6 luni de închisoare, plus 3 ani – pedeapsă dispusă de Judecătoria Alba Iulia într-un alt dosar:

ELIT

”Respinge cererea formulată de inculpatul I. I. A. prin avocat ales, de schimbare a încadrării juridice a infracţiunii de tentativă de omor, în infracţiunea de vătămare corporală.

Condamnă pe inculpaţii:

1. I.I.A, la: – 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (…); interzice inculpatului ca pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale (…). Interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b, h Cod penal pe durata executării pedepsei principale. – 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice; – 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării; – 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă neletală fără drept. (…) Contopeşte pedepsele aplicate, în pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară (…) la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv de 4 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 5,4 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, h Cod penal, ca pedeapsă complementară, precum şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, h Cod penal pe durata executării pedepsei principale. (…) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând cu data de 07.08.2014 până la data de 3.10.2014.

ADEZIUNE PLUS

2. F.C.L. la – 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice (…); – 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare (…). Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare la care adaugă pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 149/2013 a Judecătoriei Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 1069/29.10.2013 a Curţii de Apel Alba Iulia, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 3,6 ani închisoare.

Constată că inculpatul –parte vătămată I.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 10.000 lei daune morale.

Constată că inculpatul –parte vătămată F.C.L. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 105.000 lei despăgubiri civile, din care suma de 5000 lei daune materiale şi suma de 100.000 lei daune morale.

Obligă inculpatul F.C.L să plătească părţii civile I.I.A suma de 1000 lei daune morale.

Obligă inculpatul I.I.A să plătească părţii civile F.C.L suma de 20.000 lei daune morale.

Respinge ca nedovedite daunele materiale solicitate de partea civilă F.C.L. (…) Obligă pe inculpatul I.I.A să plătească să plătească părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj suma de 2621,05 lei cu titlu despăgubiri civile, iar părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia suma de 1126, 98 lei cu titlu despăgubiri civile (cheltuieli de spitalizare, ocazionate de internarea persoanei vătămate F.C.L).

Dispune confiscarea specială a corpului delict- revolver marca „Dan Wesson”, seria 11J30835, cal. 4,5 mm, cu gaz comprimat – ambele părţi dezmembrate şi muniţia „Gaminio” de 4,5 mm, aparţinând inculpatului I.I.A şi cu ajutorul cărora acesta a comis fapta de tentativă la omor (…); dispune confiscarea specială a corpului delict – sabie din aluminiu în lungime totală de 53 cm, cu mâner de plastic şi cu o lamă în lungime de 41,6 cm, folosită de inculpatul F.C.L la comiterea faptei de ameninţare (,,,), dispune restituirea în favoarea inculpatului I.I.A a obiectului de tip ,,rucsac’’ marca ,,Hamma’’, aparţinând acestuia şi ridicat de la numitul OVC precum şi a următoarelor obiecte: ochelari de soare, legătură de ochi, telefon marca ,,Samsung’’, Nescafe 3 în 1, cutie din lemn, butelie aer comprimat, suport pentru încărcare plus şină lunetă (…).

Dispune restituirea în favoarea inculpatului F.C.L. a obiectelor de tip ,,bâtă baseball’’ din lemn, aparţinând acestuia şi două teci de sabie (…); dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul IIA, în vederea depunerii în baza de date a SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR (…); dispune încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice.

Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de 1300 lei cu titlu cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză, din care suma de câte 300 lei avansate în faza de urmărire penală, iar suma de câte 1000 lei avansate în faza de judecată”, se arată pe portalul Tribunalui Alba.

Reamintim că scandalul a fost sesizat la Poliţia Municipiului Alba Iulia în data de 7 august 2014. La faţa locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi care au intervenit pentru aplanarea conflictului iar din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în jurul orei 15.00, între F.C.L., de 27 de ani, G.N., de 28 de ani, pe de o parte și I.I.A., de 28 de ani, pe de altă parte, a avut loc un conflict spontan în timpul căruia şi-au aplicat reciproc lovituri.

În timpul conflictului I.I.A. a folosit o armă neletală cu aer comprimat, cu destinația tir sportiv, provocându-i lui F.C.L. leziuni în zona feţei, victima fiind găsită într-o stare de sănătate bună.

Ulterior a fost transportată la Spitalul din Alba Iulia unde a fost supusă investigaţiilor medicale şi i-au fost acordate îngrijiri.

Din cercetări a rezultat că I.I.A. deţinea arma în mod ilegal, aceasta făcând parte din categoria armelor neletale supuse autorizării.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de I.I.A., care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi uz de armă fără drept, precum şi faţă de G.N.A. pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice şi B.S.R., de 21 de ani, din Alba Iulia, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a infractorului, în legătură cu care poliţiştii au stabilit că, după comiterea faptei de către I.I.A., a dus arma neletală şi a ascuns-o la locuinţa sa. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INCREDIBIL! ZERO nereguli la o primărie din județul Alba, în urma auditului Curții de Conturi

Comuna Ciugud este printre singurele unități administrativ teritoriale de pe raza județului Alba, unde, în urma controalelor efectuate în anul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

APA 24 noiembrie 2015 at 6:27

La multi ani!

Mircea 24 noiembrie 2015 at 13:50

:)))))))))))))))

filipescu 25 noiembrie 2015 at 20:01

sa va dau la ……. de jegosi spuneti_mio in fata si spre disperarea voastra nu mau luat la multi ani voua si sa primiti tot ce imi doriti voi mie si salut pe toti tovarasii mei adevarati nu pe frairei care lii frica sasi spuna numele la comentarii

Comentariile sunt oprite