Ziarul Unirea

Albaiulianul Ovidiu Pănăzan, reales președinte al Federației Române de Powerlifting

Ovidiu Pănăzan este noul și totodată vechiul președinte al Federației Române de Powerlifting, entitate sportivă ce are sediul în Cetatea Marii Uniri.

La începutul acestei luni, la Alba Iulia, în condiții de pandemie, cu respectarea tuturor normelor sanitare, s-a desfășurat Adunarea Generală Ordinară și de Alegeri a Federației Române de Powerlifting, prilej cu care a fost votată și aprobată noua conducere a federației, în mandatul statutar 2021-2025.

ELIT

Reputatul om de sport Ovidiu Pănăzan se identifică cu powerliftingul autohton, în 2020 primind al șaselea trofeu consecutiv pentru cel mai bun antrenor la secțiunea sporturi neolimpice, la nivel județean. Pănăzan este la al doilea mandat consecutiv în fruntea FRP, primul debutând în 2017, dar în același timp este un concurent cu rezultate de apreciat la nivel internațional.

Activitatea sa în cei 12 ani a fost una rodnică, fiind cumulate peste 200 de medalii, adunate şi la nivel continental sau mondial, din postura de practicant al powerliftingului și antrenor. Încă de acum mai bine de un deceniu, mai precis din 2009, la fiecare ediție a “Galei Sportului Județean”, numele lui Ovidiu Pănăzan s-a regăsit mereu printre laureații evenimentului de seamă ce premiază performanța, acesta primind cel puțin o distincție, fie ca sportiv, antrenor sau manager de structură sportivă. Din perspectiva tehnicianului, prima atestare ca “antrenorul anului” în Alba la sporturi neolimpice s-a consemnat în 2015, iar Ovidiu Pănăzan nu a putut fi detronat în ultimii șase ani, dominând, la braț cu Gabriel Avram (atletism, CS Unirea Alba Iulia), ierarhiile celor mai buni antrenori din județ.

Ovidiu Pănăzan este originar din Sâncel și a împlinit 45 de ani în luna decembrie, legându-și cariera de “sporturile de forță”, lupte, haltere, powerlifting, pentru ca în 2009 să fie implicat în constituirea Federației Române de Powerlifting, cu sediul în Alba Iulia. În calitatea de sportiv, cea mai importantă realizare, pe lângă obținerea mai multor medalii de aur la Campionate Europene şi Mondiale de Powerlifting Masters, este de departe medalia de bronz obținută în anul 2017 în cadrul Campionatelor Europene de Powerlifting Seniori, cu 240 kg ridicate în cadrul probei de împins din culcat. Un alt rezultat extraordinar cu care se mândrește este realizarea recordului național de 250 kg, tot la proba de împins din culcat, la categoria de greutate 93 kg, record omologat după efectuarea testării anti-doping.

*Componența Biroului Federal

Ca urmare a exercitării dreptului la liberă exprimare și vot, Biroul Federal al F.R. Powerlifting are următoarea componență nominală pentru mandatul 2021-2025: *președinte: Pănăzan Ovidiu – membru CS Unirea Alba Iulia; *vicepreședinte: Cazacu Sorin – președinte CS Caza Powerlifting Timișoara; *secretar general: Ordean Daniel – membru CS Unirea Alba Iulia; *membri: Oproiu Cristian – președinte CS Iron Team Ploiești, Irimie Andrei – membru CS Unirea Alba Iulia, Pătru Valentin – membru CS Chimia Râmnicu Vâlcea, Lupaș Florin – membru CS Crișul Oradea. Important de amintit este faptul că a existat unanimitate a membrilor federației cu drept de vot în favoarea componenței nominale a noului Birou Federal.

Ordean Daniel, multiplu medaliat la campionatele europene și mondiale, îndeplinește pentru prima dată o funcție executivă și reprezentativă în cadrul federației, cea de secretar general. Ordean Daniel este absolvent al Facultații de Educatie Fizică și Sportivă și al Școlii Naționale de Antrenori. Onoranta funcție de vicepreședinte al FR Powerlifting este ocupată de către renumitul sportiv și antrenor de powerlifting, Cazacu Sorin, multiplu medaliat la campionatele europene și mondiale. Cazacu Sorin este absolvent al cursului de licențiere antrenori powerlifting, organizat de Federația Internațională de Powerlifting și președinte al CS Caza Powerlifting Timișoara. În calitate de sportiv de performanță concurează pentru CS Universitatea din Alba Iulia.

Ceilalți membri ai Biroului Federal, Oproiu Cristian, Irimie Andrei, Pătru Valentin și Lupaș Florin, sunt toți sportivi de performanță, medaliați la competiții internaționale și antrenori de powerlifting, arbitri internaționali sau deținători de recorduri naționale. “Sunt foarte onorat să fac parte și eu din această componență selectă a noului Birou Federal, alături de ceilalți membri care sunt specialiști în powerlifting la cel mai înalt nivel și în același timp extrem de pasionați de domeniul în care s-au consacrat, persoane cu studii superioare, reprezentativi la nivel internațional pentru sport și pentru comunitățile din care fac parte, lucru nu foarte des întâlnit azi în conducerea instituțiilor din societatea românească”, a declarat Ovidiu Pănăzan.

Cel mai important obiectiv al Federației Române de Powerlifting în anul 2021 îl reprezintă organizarea Campionatului Mondial de Powerlifting în România, la Oradea, în perioada 22-28 august. De asemenea, este o prioritate organizarea și în acest an a campionatelor naționale la toate categoriile de vârstă și gen precum și pentru persoanele cu dizabilități fizice sau psihice.

Chiar dacă anul acesta pornim cu o finanțare publică redusă semnificativ față de cea din anul anterior, cu toate blocajele instituționale de neimaginat în trecut, în contextul generat de COVID-19, împreună cu noua echipă sunt încrezător că vom reuși să înfăptuim lucruri speciale în anul 2021, cel puțin așa cum am realizat și în anii anteriori”, a mai transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, președintele Ovidiu Pănăzan.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

SCM Zalău – CSO Cugir, bătălia pretendentelor la Liga a 2-a | Sâmbătă, sub Meseș, la ora 18.00, prima manșă a barajului

CSO Cugir, campioana Seriei a 9-a din Liga a 3-a, joacă sâmbătă, de la ora 18.00, sub Meseș, pe Stadionul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro