Rămâi conectat

Curier Județean

Albaiulianul Marius Ceteraş candidează pentru un loc în Consiliul Director al Federaţiei Române de Şah: „Șahul românesc merită un viitor mai bun”

Publicat

în

Febra alegerilor a cuprins şi mişcarea şahistă din România, în luna august urmând să se desfăşoare alegerile pentru Consiliul Director al Federaţiei Române de Şah. Lupta pentru cele 9 funcţii alese din Consiliul Director (preşedinte, 2 vicepreşedinţi, 6 membri) se va da între două echipe.

Pe de o parte este echipa condusă de Vlad Ardeleanu, fost director Superbet România şi care s-a remarcat în ultimii ani printr-o implicare foarte activă în şahul românesc, culminând cu organizarea celui mai mare turneu organizat vreodată în România, competiţie organizată în parteneriat cu fundaţia condusă de Garry Kasparov, legendarul şahist rus considerat cel mai bun jucător de şah din toate timpurile.

Acesta este secondat de Andrei Diaconescu, co-fondator One United firmă cotată în Top 10 la Bursa de Valori Bucureşti, şi marele maestro international Alin Berescu, căpitanul echipei naţionale de şah şi unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ai momentului. Echipa lui Vlad Ardeleanu vine cu un plan de relansare concret, menit să aducă şahul românesc pe locul pe care îl merită în societatea românească.

De cealaltă parte se află echipa fostului preşedinte Sorin Avram Iacoban. Cu o activitate foarte redusă în ultimii 4 ani, acesta a înteles că are şanse nule să obţină un nou mandat, în locul lui candidând Ionuţ Şerban Dobronăuţeanu, în prezent director tehnic al Federaţiei Române de Şah, susţinut de vicepreşedintele federaţiei Vladimir Danilov. Deocamdată această echipă nu şi-a prezentat oferta electorală, bazându-se în principal pe susţinerea tradiţională a unor cluburi.

In cursa pentru un loc în Consiliul Director a intrat şi maestrul FIDE albaiulian Marius Ceteraş, acesta alăturându-se echipei lui Vlad Ardeleanu.

“Am decis să mă implic în această competiţie electorală dintr-un motiv foarte simplu: sunt convins că şahul românesc are o şansă uriaşă să treacă la un alt nivel prin implicarea unor manageri experimentaţi, care pot asigura finanţarea şi coordonarea unor proiecte naţionale majore.

Întotdeauna mi-a plăcut să ţintesc spre marea performanţă în activităţile în care m-am implicat. Mi-am dorit să antrenez juniori care să vrea să ajungă la cel mai inalt nivel naţional şi international şi am reuşit. Mi-am dorit să scriu cărţi de şah de foarte bună calitate şi am reuşit. Mi-am dorit să organizez turnee la care participanţii să se simta foarte bine şi care să îi facă să îşi amintească cu plăcere de Alba Iulia şi am reuşit. Asta îmi doresc şi acum, să fiu parte a unui proiect ambiţios, cu obiective îndrăzneţe şi pe care îl consider perfect realizabil printr-o bună organizare şi muncă de echipă.

Nu îmi doresc să fiu parte a unei echipe care se mulţumeşte cu puţin, motiv pentru care cu siguranţă mi-aş retrage candidatura în cazul, puţin probabil totuşi, în care Vlad Ardeleanu nu ar fi ales preşedinte. Chiar nu mă atrage cu nimic să fac parte dintr-un Consiliu Director care nu îşi propune nimic special, ci doar să asigure o funcţionare la un nivel mediu a activităţii şahiste din România. Sunt destui alţii potriviţi pentru aşa ceva, eu nu am timp de pierdut.” a declarat în exclusivitate pentru Ziarul Unirea şahistul albaiulian.

Marius Ceteraş este fost campion naţional de seniori la şah rapid în 2014 şi campion naţional de juniori la şah clasic în 1992 şi 1993, deţine titlul de maestru FIDE şi are o bogată experienţă ca antrenor, transformând oraşul său natal Alba Iulia într-un puternic centru al şahului juvenil romanesc. Cel mai cunoscut elev al său este Mihnea Costachi, multiplu medaliat la campionatele mondiale şi europene de juniori, care la 16 ani a obţinut titlul de maestru internaţional, printre şahiştii antrenaţi de Marius Ceteraş numărându-se de asemenea Tudor Sfârlog, Adrian Sechereş, George Ileană, Iustin Ciorgovean, Olimpiu Urcan, Mircea Mateică, Radu Ʈâmpea şi mulţi alţii.

Este autorul cărţilor “Ghid pentru învăţarea jocului de şah” (2007) şi “Ghidul jocului de şah pentru elevi” (2012), folosite de majoritatea elevilor români care studiază şahul. Cu ocazia Centenarului Marii Uniri a publicat trilogia “100 Teste de Şah” care cuprinde volumele “Procedee Tactice Elementare”, “Atacul asupra Regelui” şi “Combinaţii Complexe”.

Ca organizator de turnee a făcut din Alba Iulia una dintre destinaţiile preferate ale şahiştilor români şi nu numai. S-a implicat de asemenea activ în organizarea de competiţii de şah prin corespondenţă, în promovarea şahului în rândul copiilor, în instruirea profesorilor pentru a preda şahul în şcoli, în elaborarea de regulamente ale federaţiei şi în publicarea de articole despre activitatea şahistă în presă şi pe internet.

Publicitate
Publicitate

Curier Județean

Avansări în grad la Jandarmeria Alba: 45 de jandarmi și-au câștigat o nouă tresă pe epoleții uniformei

Publicat

în

Avansări în grad la Jandarmeria Alba: 45 de jandarmi și-au câștigat o nouă tresă pe epoleții uniformei

Astăzi, 2 iulie, 45 de cadre militare, 4 ofițeri și 41 de subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba, care au îndeplinit stagiul minim în grad și condițiile prevăzute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu modificările și completările ulterioare, au fost avansate în gradul următor.

Activitatea s-a desfășurat începând cu ora 09.30, în prezența domnului Nicolae Albu, Prefect al județului Alba, domnului Ion Dumitrel, Președinte al Consiliului Județean Alba, domnului Pleșa Gabriel, Primar al municipiului Alba Iulia, domnului comisar șef de poliție Dogaru Florin, Inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Alba și a domnului maior Fogarași Tristan, Împuternicit Prim Adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Electrica Furnizare Discount

Cei avansați au fost felicitați de către conducerea unității și persoanele invitate, care le-au înmânat noile grade și le-au transmis tuturor cele mai frumoase gânduri și îndemnul de a sluji în continuare, cu devotament, patria.

Citește mai mult

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 2 – 6 august 2021

Publicat

în

Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 2 – 6 august 2021

Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Alba anunţă întreruperile programate pentru perioada 2.08.2021  – 6.08.2021. Motivul acestor întreruperi îl constituie lucrările de întreţinere, revizii, reparaţii efectuate în instalaţiile electrice din zonele respective.

Întreruperile programate sunt afişate şi pe site-ul  www.distributie-energie.ro; Call-Center: 0-800-500-929 (telverde), 0258-929 (taxabil)

 Luni, 02 August 2021

 Marţi, 03 August 2021

 Miercuri, 04 August 2021

Localitatea: Gârboviţa, str. Principalǎ, între orele 8.00-15.00

Joi, 05 August 2021

Vineri, 06 August 2021

Publicitate

Localitatea: Cicǎu, str. Principalǎ, între orele 8.00-15.00

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Citește mai mult

Curier Județean

Au intrat în vigoare noile condiții de călătorie în Germania. Cum se face accesul începând cu 1 august

Publicat

în

Au intrat în vigoare noile condiții de călătorie în Germania. Cum se face accesul începând cu 1 august

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, începând de duminică, au fost modificate condiţiile de călătorie în Germania, astfel că toate persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte la intrarea în ţară fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

MAE a transmis că, potrivit informaţiilor publicate de autorităţile germane, începând din 1 august, toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic şi trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Astfel, dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene este completă şi au trecut cel puţin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 şi, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator făcut cu cel puţin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

Dovada testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Regulile se aplică indiferent de modalitatea de acces pe teritoriul german (aeriană, terestră, navală).

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, Consulatului General al României la Bonn: +49 228 6838135; +49 2286838211; +49 228 6838244; +49 228 6838254, Consulatului General al României la München: +49 89 553307; +49 89 98106143, Consulatului General al României la Stuttgart +49 711 664 86 11, +49 711 664 86 12, +49 711 664 86 13, +49 711 664 86 14 şi +49 711 664 86 15, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin +49 160 157 9938, oficiului consular al României la Bonn +49 173 5757 585, oficiului consular al României la München +49 160 208 7789 şi oficiului consular al României la Stuttgart +49 171 681 3450.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare