Rămâi conectat

Curier Județean

Albaiulianul Florin Ilie (Poli Timişoara) împotriva Unirii Alba Iulia, echipa care l-a lansat în fotbal

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În partida de duminică, dintre Poli Timişoara şi FC Unirea Alba Iulia, contând pentru etapa a 21-a a seriei vestice, fundaşul gazdelor Florin Ilie va juca împotriva echipei din oraşul natal. „Nu este un joc ieşit din comun, dar e clar că pentru mine reprezintă o întâlnire mai deosebită. La Unirea am învăţat tainele fotbalului, acolo am început să calc pe urmele tatălui meu. Nu mai sunt emoţii la fel ca în tur când am evoluat pe „Cetate”, acasă, în faţa suporterilor albaiulieni„, a spus Florin Ilie.

Chiar dacă am foarte mulţi prieteni şi foşti la colegi cu Unirea, este cert că îmi doresc din suflet să învingem, să luăm toate punctele pentru a-i bucura pe minunaţii fani timişoreni„, a explicat jucătorul în vârstă de 19 ani, ce-l va avea adversar direct pe Silviu Mureşan, unul dintre bunii săi amici. „Mai sunt câţiva adversari precum Cl. Oara, I. Grozav, Negură, Potopea, Schuller, Bucurică, S. Mureşan, cu care am păstrat relaţii bune. Acum sunt la Poli şi trebuie să învingem, nu este loc de sentimente„, a mai afirmat internaţionalul de tineret.

Vara anului 2010, înaintea stagiunii, FC Unirea Alba Iulia l-a pierdut gratis pe Florin Ilie, în urma unui diferend financiar (diferenţă de 200 de euro lunar între cerere şi ofertă), victima acelui moment tensionat fiind tocmai tatăl internaţionalului Under 19, antrenorul Ion Ilie (fost jucător în anii 90 la Alba, când a jucat o semifinală de Cupă a României) dat afară de la club din acest motiv! „Nu mi-a căzut deloc bine ce s-a petrecut atunci, cum s-au purtat şi cu mine şi cu tata. Nu este vorba de răzbunare, am şi uitat acel episod neplăcut, a trecut, asta e viaţa, timpul a şters supărarea„, a spus Florin Ilie.

În tur, la meciul egal de la Alba Iulia (1-1), Florin Ilie a fost integralist în distribuţia bănăţenilor, unde în iarnă s-a transferat un alt unirist, mijlocaşul George Petcuţ.

*Litigiu cu Poli Timişoara pentru Florin Ilie

De altfel, din toamna trecută, Florin Ilie, titular incontestabil al defensivei „violete” se află în mijlocul unui litigiu între FC Unirea Alba Iulia şi Poli Timişoara. „Alb-negrii” solicită de la Poli Timişoara aproximativ 17.000 euro, dar subiectul tărăgănează de câteva luni, marţea viitoare fiind un nou termen de judecată la FRF. Subiectul este dat de fundaşul Florin Ilie (titular la echipa naţională de tineret şi la gruparea bănăţeană), jucătorul plecat gratis pe “Bega” din pricina unor gafe contractuale ale diriguitorilor albaiulieni. În respectiva sumă sunt incluse grila de formare şi indemnizaţia de promovare (specificate în ROAF) în cazul apărătorului în vârstă de 19 ani, produs 100 la sută al echipei din Cetatea Marii Uniri.

Pe de altă parte şi în distribuţia uniristă se regăsesc antrenori şi jucători care au activat în trecut pe Bega. Este vorba de antrenorii Stelian Gherman şi Adorian Himcinschi, împreună cu Mircea Oprea (anunţat titular fundaş stânga în absenţa lui Bucurică). Acesta a evoluat în violet în perioada 2002-2007 (împrumutat un sezon la FC Naţional) în Divizia A, bifând 84 de întâlniri şi 17 goluri.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC Miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea