Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Florin Ilie a semnat cu „U” Cluj: A fost prezentat de noua echipa ca „turn de control” în centrul defensivei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianul Florin Ilie a semnat cu „U” Cluj: A fost prezentat de noua echipa ca „turn de control” în centrul defensivei

Florin Ilie, originar din Alba Iulia a semnat cu „U” Cluj, fiind a doua achiziție perfectată de echipă. Acesta a fost deschis de către noua echhipă ca fiind „turnul de control” în centrul defensivei.

A doua achiziție perfectată de ”U” Cluj în această perioadă de iarnă este tot un jucător în compartimentul defensiv. După aducerea fundașului dreapta Roberto Romeo (31 de ani), de la Gaz Metan Mediaș, ardelenii au semnat un contract și cu Florin Ilie (29 de ani), fundaș central pus pe liber în această perioadă de vacanță de prim-divizionara UTA.

Achiziționarea lui Florin Ilie poate fi percepută și ca variantă de înlocuire a lui Victor Dican, dacă jucătorul Universității va fi cedat la FC Botoșani, discuțiile de transfer fiind confirmate pentru Liga2.ro de managerul general Andrei Cordoș.

Florin Ilie a semnat cu ”U” Cluj după despărțirea de UTA

Florin Ionuț Ilie este originar din Alba Iulia, are 29 de ani și în acest sezon a prins pentru UTA minutele de prelungiri ale meciului cu FC Voluntari (2-0 la Arad), în care a intrat pe teren în minutul 89 în locul lui Passaglia, cât și tot jocul din 16-imile Cupei României cu ACSO Filiași, în care prim-divizionara s-a făcut de râs și a pierdut cu 0-1 partida cu echipa din Liga 3.

În campionatul trecut a fost folosit de Laszlo Balint la UTA în 20 de meciuri de Liga 1, iar în sezonul în care echipa a promovat din Liga 2 a prins 28 de partide și a marcat un gol. În cariera sa, UTA a reprezentat echipa la care a stat cel mai mult, din vara anului 2019 până în această iarnă, fiindcă aproape după fiecare sezon și-a schimbat destinația. A jucat pentru Poli Timișoara, Concordia Chiajna (în două rânduri), Corona Brașov, Gaz Metan Mediaș, FCM Baia Mare, Luceafărul Oradea, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, CS Mioveni, Sportul Snagov și UTA, un număr important de echipe.

Prezentarea pe care i-o face ”U” Cluj lui Florin Ilie:

”FC Universitatea Cluj a bifat al doilea transfer al iernii. Experimentatul fundaș central Florin Ilie (29 de ani) s-a alăturat astăzi lotului condus de Erik Lincar.

Cu șapte ani la nivelul Ligii 1, noul jucător al Universității va fi un „turn de control” în centrul defensivei noastre, dar și o amenințare în careul advers, datorită calităților fizice și prin statura impunătoare (1,88 m).

Primul contact cu fotbalul profesionist

Originar din Alba Iulia, Florin Ilie a fost crescut de echipa locală Unirea Alba Iulia între 2000 și 2010, însă debutul său la nivel de profesioniști a venit în sezonul 2011 – 2012 al ligii secunde sub culorile clubului Politehnica Timișoara (28 de meciuri și un gol).

Trecerea la Liga 1

În sezonul următor, fundașul central a făcut pasul spre Liga 1, semnând cu formația Concordia Chiajna. Primul sezon la cel mai înalt nivel din România a venit cu prestații bune, bifând 16 meciuri și trei goluri. După două experiențe la Corona Brașov și Gaz Metan Mediaș, a ajuns la Baia Mare (36 de meciuri și trei goluri). A revenit în Liga 1 la jumătatea sezonului 2016 – 2017, când a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu (15 meciuri și un gol).

Un rol important în promovarea celor de la UTA

La începutul sezonului 2019 – 2020, Florin Ilie a ajuns la UTA Arad. Cu 28 de meciuri și un gol marcat, a avut o contribuție masivă la promovarea echipei în Liga 1. În următorul an a fost titular pe postul de fundaș central (21 de meciuri și un gol), clasându-se pe poziția a opta alături de arădeni în ierarhia finală a primei ligi.

La nivel de echipă națională, noul jucător al Universității a strâns selecții pentru naționalele de juniori U17, U19 și U21 ale României.

Îi urăm bun-venit și să ne bucurăm împreună de cât mai multe reușite, aici, la FC Universitatea Cluj! Mult succes la ”U”, Florin Ilie!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea