Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul David Manu, finalist la dublu la turneul ITF J5 de la București, a 4-a finală internațională a anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tenismenul albaiulian David Manu (TC Sun Alba Iulia) a reușit să dispute finala la dublu în cadrul importantului turneu J5 București, inclus în calendarul ITF World Tennis Tour.

Dacă pe tabloul de simplu a fost eliminat în turul secund, după înfrângerea cu Tudor Batin (GT Tennis Club), scor 6-7 (6), 5-7, mult mai prolific s-a dovedit parcursul la simplu. Este a 4-a finală la dublu susținută în acest an într-un turneu internațional de David, considerat un jucător cu un potențial extraordinar.

Perechea formată din David Manu și Andrei Firaru (CS Municipal Slatina), cap de serie nr. 4, a trecut, pe rând de Vladimir Cuc și Ion Straciuc (ambii CSM Oradea), scor 6-3, 6-3; Luca Mîndruț (Comesad Pitești) și Radu Turcanu (TC “Victor Hănescu”), scor 7-6 (5), 6-3 (sferturi de finală); Tudor Enea (Tennis Team București) și Ioan Teglaș (Winners TC) un dublu 6-1 (semifinale), pierzând în ultimul act cu Alexandru Dumitru (LPS-CSȘ Pitești) și Mihnea Zaharia (Dinamo) favoriții nr. 2, scor 3-6, 1-6. Sportivul originar din Cetatea Marii Uniri a împlinit 16 ani în luna februarie, iar în anul 2021 a reușit rezultate de apreciat în proba de dublu, în turnee internaționale, alături de diverși parteneri.

Astfel, la turneul din Cipru, de la Limassol, tot din circuitul ITF World Tennis Tour Juniors, alături de Andrei Firaru, a fost obținut titlul de vicecampion (anterior fusese o semifinală, în Croația, la Stobrec, alături de austriacul Piet Luis Pinter). La Timișoara, tot turneu ITF Juniors 5, împreună cu Matei Victor Palcău (CSU “Simona Halep” Constanța), a acces în ultimul act, după ce la o competiție anterioară,. David Manu împreună cu Goncalo Marques (Portugalia), s-a clasat pe locul secund la turneul ITF J5 de la Târgu Jiu.

Primele trofee ale anului trecute în palmares au fost la Mamaia Tenis Europe, unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublu, la turneul Under 16 de categoria a doua cuprins în calendarul Tennis Europe. Daviv a mai participat la la turnee în Austria (Guessing), Croația (Stobrec), Cipru (Limassol), Slovacia (Slovenska Lupca), dar și în țară (București, Timișoara, Tg Jiu, Oradea, Bistrița). (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea