Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul David Manu – campion național la dublu, tenis Under 18

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Campionatele Naționale individuale de vară Under 19 la tenis de câmp, organizate la Oradea de clubul CSM Oradea, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, albaiulianul David Manu (TC Sun Alba Iulia) a devenit campion național la dublu.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri a făcut pereche cu Cristian Marton (Dinamo București). Din pricina accdentării unul adverfsar, în turneul de dublu al băieților nu s-a disputat finala mare. Cei doi proasptă campioni naționali nu s-au aflat înaintea startului între primele 4 cupluri cotate ca favorite la adjudecarea trofeului. În primul joc s-a consemnat o victorie (6-4, 6-1) cu Dragoș Bucurescu și Adrian Constantin (ambii Dinamo București). A doua întâlnire a fost mult mai echilibrată și încărcată de suspans, împotriva perechii compuse din Dragoș Cazacu (TC Bright) și Alexandru Dumitru (Tennis Team București), o victorie cu scorul 6-3, 2-6, 10-7. În semifinale s-a înregistrat un dublu 6-3 cu Gabriel Ghețu (Dinamo) și Cristian Măgureanu (Sportiv Junior Pro Tennis), cei care eliminaseră principalii favoriți.

David Manu a participat și în competiția de dublu mixt, împreună cu Floriana Popovici (CSM Oradea), pierzând prima întâlnire disputată, scor 6-1, 4-6, 13-15, cu Ioana Cristea (Dinamo) și Vlad Roman (Viva Tenis Club). Tot în primul tur la simplu s-a consemnat înfrângerea cu Andreas Mulner (CSȘ Făgăraș), după o confruntare dramatică, scor 6-1, 3-6, 6-7 (6) împotriva principalului favorit. David Manu a împlinit 17 ani în 18 februarie și reprezintă unul dintre cei mai promițători tenismeni din noua generație. Face parte din lotul național, a cucerit multiple distincții naționale, iar primul său titul de campion național a venit la vârsta de 10 ani (dând a cucerit două medalii de aur naționale). Pe această cale, campionul național mulțumește pentru colaborare celor care-l sprijină în pregătire, Lucian și Nicoleta Nicolescu, Călin Moldovan, Mircea Socaciu și Dan Sărmășan. Anul anterior, David Manu a disputat finale la dublu la turneele internaționale de la București, Limassol (Cipru), Timișoara sau Mamaia (unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublul la Under 16).

foto: FRT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea