Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Albaiulianul Cornel Ţălnar a preluat Dinamo după plecarea lui Dorinel Munteanu!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul albaiulian Cornel Ţălnar este noul „principal” al echipei Dinamo Bucureşti, după ce gruparea bucureşteană a fost părăsită de Dorinel Munteanu, fostul tehnician unirist semnând un contract valabil până în 2014. „Ţânţarul” este mereu „manta de vreme rea” în Groapă, „câinii roşii” având mari probleme financiare în această perioadă.

Ieri s-au schimbat din nou liniile pe banca tehnică a roş-albilor. După ce l-au dat afară pe Dario Bonetti, conducătorii roş-albilor s-au văzut nevoiţi să-i rezilieze contractul lui Dorinel Munteanu după ce antrenorul de 44 de ani a condus echipa în numai cinci partide!

Ieri, la prânz, „Neamţul” s-a întâlnit cu preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, căruia i-a transmis că are o ofertă din liga a doua germană căreia ar dori să-i dea curs. „Îmi pare rău că suspend în acest moment un proiect la care m-am angajat în urmă cu o lună şi jumătate. Am cerut şi am găsit înţelegere din partea clubului pentru a-mi îndeplini un vis, acela de a antrena în Germania, unde este şi familia mea!”, a motivat Dorinel Munteanu. Pentru a pleca în Germania, „Neamţul” a renunţat la banii pe care îi avea de luat în această perioadă petrecută în Ştefan cel Mare.

*Eternul salvator Ţălnar

Nicolae Badea a ales deja noul antrenor al echipei. Azi, în jurul prânzului, Cornel Ţălnar va sosi la Bucureşti pentru a parafa un contract valabil un an şi jumătate. „Ţânţarul”, care a condus echipa a doua în acest final de sezon, a răspuns afirmativ, deşi în a doua zi de Crăciun cumnatul său, în vârstă de numai 52 de ani, a decedat în urma unui atac cerebral.

În staff-ul lui Ţălnar se va regăsi şi Florentin Petre, care va fi secund, iar Cornel Dinu îl va ajuta cu sfaturi, la fel cum s-a întâmplat şi în mandatele precedente ale tehnicianului de 55 de ani.

Ţălnar este printre preferaţii galeriei, el rămânând în memoria acestora după ce a învins Steaua în 2008, cu 2-1, şi i-a „furat” acesteia titlul, cucerit atunci de CFR Cluj. Contra rivalilor din Ghencea, are două victorii şi o înfrângere pe banca lui Dinamo.

Cornel Ţălnar revine pe banca tehnică a primei echipe a lui Dinamo, după o pauză de 2 ani. „Ţânţarul” a fost în toamnă antrenorul lui Dinamo 2, unde îl are ca secund pe Florentin Petre, dar astăzi va semna un contract cu prima echipă, valabil pe un an şi jumătate, după plecarea lui Dorinel Munteanu în Germania.

Ţălnar este apreciat de fanii dinamovişti pentru perioadele petrecute ca principal, aceştia având amintiri frumoase cu tehnicianul, ca victorii cu Rapid şi Steaua. În ultimii 5 ani, Ţălnar a pregătit Dinamo în trei rânduri, acest episod fiind al patrulea, şi nu a ieşit înfrânt din nici un meci important între rivalele bucureştene.

Am dat curs solicitării lui Dorinel, înţelegând şansa pe care o are în carieră. Am convenit împreună, pe cale amiabilă, întreruperea raporturilor contractuale. Nu am vreun motiv de nemulţumire privind activitatea sa„, a declarat Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo.

Dorinel nu şi-a reziliat contractul de dragul lui Dinamo, ci pentru că are altă ofertă. Nu i-au convenit problemele de la club, i s-au făcut nişte promisiuni când a semnat„, a precizat Victor Becali, impresar FIFA.

_____________________________

– 6 este numărul mandatelor lui Cornel Ţălnar ca antrenor al lui Dinamo, acesta revenind în momentele critice ale clubului

– 2.000 de euro este salariul lunar al lui Cornel Ţălnar la Dinamo, de 7 ori mai mic decât al lui Dorinel Munteanu, care avea 15.000 de euro pe lună

– 54 de meciuri are Cornel Ţălnar pe banca lui Dinamo în Liga 1: 26 de victorii, 16 remize şi 12 înfrângeri

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea