Albaiulianul Andrei Nana, pe locul 49 la competiția de atletism Spartathlon. A alergat 246 de kilometri în mai puțin de 32 de ore

Andrei Nana s-a clasat, în 2015, pe locul 49 la competiția de atletism Spartathlon, parcurgând 246 de kilometri în 31 de ore și 44 de minute.

La startul competiției s-au aliniat 380 de atleți, din 49 de țări, dintre aceștia, 174 au reușit să treacă linia de sosire.

Andrei Nana01”Spartathlonul reprezintă o mare reuniune de familie deoarece cei mai mari atleți din lume cu care țin legătura săptămânal sunt prezenți la competiție, dar și pentru ca după Spartathlon în fiecare an eu cu soția mea venim în Romania să petrecem câteva zile cu familia”, a relatat Andrei Nana, albaiulianul care trăiește în America.

Competiția din Grecia a fost inspirata de legendarul Pheidippides care a alergat de la Atena la Sparta să ceara ajutor militar de la Regele Leonidas pentru a respinge un atac al armatei Persiane asupra Atenei. Istoricul Herodot a relatat în scrierile lui ca Pheidippides a plecat din Atena într-o dimineața și a ajuns în Sparta înainte de căderea nopții în ziua următoare. În fapt, a alergat 246 de kilometri în mai puțin de 36 ore. Competiția s-a desfășurat în 25-26 septembrie, Andrei Nana fiind prezent pentru a treia oară.

Sportivul a afirmat că este determinat să ajute la crearea unei infrastructuri de atletism în Romania care sa fie accesibilă tuturor celor care doresc sa alerge, iar prin sport să obțină o viața mai fericita, mai împlinită. ”Lecția de baza a ultra-atletismului este ca atunci când răbdarea este combinata cu determinare în a atinge succesul nimic nu este imposibil”, a afirmat Andrei Nana.

În noiembrie, Andrei și soția lui vor organiza o competiție de atletism în Florida Icarus Florida UltraFest.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...