Rămâi conectat

Societate

Albaiulianca Daniela Toma va reprezenta Fundaţia Comunitară Alba la prima conferinţă internaţională YouthBank, la Berlin

Publicat

în

În perioada 7-14 ianuarie, în capitala Germaniei, la Berlin va avea loc prima conferinţă internaţională YouthBank. Organizarea acestei conferinţe este susţinută financiar de Uniunea Europeană, iar în cadrul acesteia îşi dau întâlnire delegaţiile naţionale ale programului YouthBank din opt ţări. Judeţul Alba va fi reprezentat de albaiulianca Daniela Toma, voluntar al Fundaţiei Comunitare Alba.

 Fiecare delegaţie naţională este formată din coordonatorul naţional al programului şi 4 tineri membri ai YouthBank. Delegaţia României a fost alcătuită în urma unui concurs de aplicaţii, pentru cele 4 locuri putând aplica toţi membrii YB din cele 11 oraşe româneşti în care programul se desfăşoară.

Electrica Furnizare Discount

 Daniela Toma, voluntar al Fundaţiei Comunitare Alba în cadrul programului YB a fost aleasă să fie unul din cei patru reprezentanţi ai delegaţiei române, încununând astfel un ultim an extrem de reuşit pentru Fundaţia Comunitară şi programul YouthBank Alba, care în cadrul Galei Voluntarilor din decembrie anul trecut a fost desemnat cel mai bun program în domeniul educaţiei în judeţul Alba în 2012, în cadrul aceleiaşi gale câştigând şi premiile pentru voluntarii anului (la secţiunile junior şi educaşie) şi respectiv cel mai bun coordonator de voluntari al anului.

Daniela Toma este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia şi este membră a echipei YouthBank Alba din anul 2011. Întrebată de ce crede că a fost aleasă pentru a participa la conferinţa internaţională YB de la Berlin, Daniela răspunde: “Consider că viziunea mea despre rolul tinerilor în comunitate şi munca depusă până acum ca membru al echipei YouthBank, dar şi ca debater şi delegat European Youth Parliament, mi-au dat posibilitatea să înţeleg ce presupune activitatea într-un mediu multicultural, promovarea valorilor, contribuirea la dezvoltarea unor idei, dar şi acumularea de cunoştinţe ce pot fi puse ulterior în folosul comunităţii”.

 Dorin Sava, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba, apreciază prezenţa Danielei Toma la conferinţa internaţională ca un merit al întregii echipe YB Alba şi un succes al celor trei ani în care programul s-a derulat: “La Berlin se pun, în aceste zile, bazele creării unei reţele internaţionale YouthBank, iar faptul că Fundaţia Comunitară Alba şi YB Alba au un reprezentant acolo înseamnă foarte mult pentru noi, înseamnă o motivare în plus pentru membrii echipei, dar şi o recunoaştere pentru soliditatea programului la Alba şi pentru implicarea noastră în comunitatea de liceeni”.

 Programul YouthBank susţine tinerii liceeni din Alba Iulia şi iniţiativele lor în comunitate. Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a iniţiat în 2006 programul YouthBank şi coordonează o reţea naţională de parteneri dedicaţi dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii şi standarde. Programul YB porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

 Partenerii Fundaţiei Comunitare Alba în cadrul programului YouthBank, anul şcolar 2012-2013, sunt Consiliul Local, Primăria Municipiului Alba Iulia şi OTP Bank (principali parteneri locali), Dacia Market, Ancău Company, Porterom şi Tipo-Rex (finanţatori), Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, DJST Alba, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Club Stage, Alba Mall şi Impact Design (susţinători).

 

Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Urme de urși identificate de un vânător la Rădești, județul Alba. „Câți mai trebuie să moară până să înțelegem că vânătoarea e soluția?”

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Urme de urși identificate de un vânător la Rădești, județul Alba. „Câți mai trebuie să moară până să înțelegem că vânătoarea e soluția?”

Un vânător din județul Alba a postat pe mediul de socializare, în cursul zilei de astăzi, fotografii cu urme de urși ce au fost identificate în zona bazinelor de apă de la Rădești. Acesta adresează o întrebare utilizatorilor rețelei de socialziare și nu numai : „Oare mai trebuie mulți oameni și animale domestice să moară până când autoritățile vor înțelege că vânătoarea este singura soluție pentru a ține populația de urși sub control ?”

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT în zona șantierului blocurilor „M”: Mașină parcată, acroșată de către un muncitor care nu deținea permis de conducere

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT în zona șantierului blocurilor „M”: Mașină parcată, acroșată de către un muncitor care nu deținea permis de conducere

Un incident a avut loc astăzi, 27 iulie, pe șantierul lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Povestea începe cu un panou care a căzut pe una din mașinile firmei, moment în care unul din muncitori a decis să mute mașina.

Doar un moment de neatenție a fost nevoie pentru muncitor pentru a acroșa una din mașinile parcate în zonă, în încercarea de a muta mașina din zona periculoasă.

Și cum un ghinion nu vine niciodată singur, șoferul nu ar deține nici permis de conducere.

Citește mai mult

Monden-Clubbing

Pregătiri în toi pentru ediția Untold cu numărul șase | Au început înscrierile pentru voluntari

Publicat

în

Cu toate amenințările celui de-al patrulea val de Covid-19 din septembrie, organizatorii Untold trag din greu pentru ca dea șasea ediție Untold să se desfășoare în cele mai bune condiții. La începutul lunii iulie, Serbia a găzduit festivalul EXIT unde au participat peste 15000 de oameni, iar studiile ulterioare au arătat ca nu au existat persoane infectate cu virusul Covid-19.

Săptămâna trecută, la Cluj, a avut loc la o întâlnire de lucru, găzduită de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, alături de autoritățile locale și naționale implicate în buna desfășurare a evenimentului. La ședință au participat reprezentanți ai Jandarmeriei Române, ai Prefecturii județului Cluj, Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Direcției de Sănătate Publică Cluj, Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj, Primăriei Cluj-Napoca, STS și SRI. În timpul întâlnirii au fost dezbătute măsurile de sănătate și siguranță care vor fi aplicate în timpul evenimentului, dar și modalități de a face accesul controlat în perimetrul festivalului.

Electrica Furnizare Discount

Organizatorii festivalului UNTOLD colaborează intens cu reprezentanții autorităților în această perioadă pentru a implementa toate soluțiile și măsurile necesare, astfel încât iubitorii festivalului să participe la o ediție excepțională, în deplină siguranță.

*S-a dat start pentru înscrierea voluntarilor

Untold îți oferă șansa să trăiești experiențe unice de festival dintr-o altă perspectivă decât cea a festivalierului și recrutează peste 1000 de voluntari. Doritorii vor avea ocazia să opteze pentru toate departamentele din cadrul festivalurilor iar unul dintre avantajele voluntariatului poate să însemne chiar oportunitatea de a face parte din echipa de festival a luidavid Guetta, Martin Garrix sau Dj Snake. Înscrierile de voluntari pentru festivalul UNTOLD se fac pe site-ul www.untold.com.

Informații prețioase pentru cei care vor aplica ca volunatri:
1. Cazarea și transportul nu pot fi asigurate de către organizatori.
2. Intervalul de vârstă pentru programul de voluntariat UNTOLD 2021 este de 16-35 de ani (trebuie să ai impliniți 16 ani în 05.09.2021).
3. Programul de voluntariat UNTOLD 2021 se adresează exclusiv cetățenilor români, conform legii în vigoare până la acest moment.
4. Repartiția pe departamente se va face atât în funcție de dorința și abilitățile tale, cât și de necesitatea departamentelor.
5. Activitatea ta va începe în funcție de nevoia departamentamentului la care aplici. Primul departament care își va începe activitatea, va fi cel mai devreme cu o săptămână înainte de festival, urmând ca și celelalte departamente să intre treptat până în prima zi a festivalului.
6. Va trebui să fii la Cluj cu o zi înainte să-și înceapă departamentul din care faci parte activitatea, pentru a încheia procedura legală de semnare a actelor și a parcurge trainingul care îți este asignat.
7. Turele tale vor fi de 6 ore (dacă ai sub 18 ani nu vei putea activa în turele de noapte) rămânând ca în restul timpului să ai posibilitatea să te bucuri de tot ceea ce oferă festivalul.
8. Cei care ne-ați ajutat în anii trecuți, veți avea prioritate în procesul de selecție și veți fi trimiși în departamentul pe care vi-l doriți.
9. Pentru că punem în prim plan, atât siguranța voastră cât și a publicului, noi ca și echipă de organizare dorim să reprezentăm un risc cât mai scăzut. În acest sens vă recomandam sa va vaccinați cu schema completă și 10 zile după rapel până la data de 05.09.2021 pentru a va proteja atât pe voi cât și pe cei din jur.

Lucian Danciu

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea