Rămâi conectat

Societate

Albaiulianca Daniela Toma va reprezenta Fundaţia Comunitară Alba la prima conferinţă internaţională YouthBank, la Berlin

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 7-14 ianuarie, în capitala Germaniei, la Berlin va avea loc prima conferinţă internaţională YouthBank. Organizarea acestei conferinţe este susţinută financiar de Uniunea Europeană, iar în cadrul acesteia îşi dau întâlnire delegaţiile naţionale ale programului YouthBank din opt ţări. Judeţul Alba va fi reprezentat de albaiulianca Daniela Toma, voluntar al Fundaţiei Comunitare Alba.

 Fiecare delegaţie naţională este formată din coordonatorul naţional al programului şi 4 tineri membri ai YouthBank. Delegaţia României a fost alcătuită în urma unui concurs de aplicaţii, pentru cele 4 locuri putând aplica toţi membrii YB din cele 11 oraşe româneşti în care programul se desfăşoară.

 Daniela Toma, voluntar al Fundaţiei Comunitare Alba în cadrul programului YB a fost aleasă să fie unul din cei patru reprezentanţi ai delegaţiei române, încununând astfel un ultim an extrem de reuşit pentru Fundaţia Comunitară şi programul YouthBank Alba, care în cadrul Galei Voluntarilor din decembrie anul trecut a fost desemnat cel mai bun program în domeniul educaţiei în judeţul Alba în 2012, în cadrul aceleiaşi gale câştigând şi premiile pentru voluntarii anului (la secţiunile junior şi educaşie) şi respectiv cel mai bun coordonator de voluntari al anului.

Daniela Toma este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia şi este membră a echipei YouthBank Alba din anul 2011. Întrebată de ce crede că a fost aleasă pentru a participa la conferinţa internaţională YB de la Berlin, Daniela răspunde: “Consider că viziunea mea despre rolul tinerilor în comunitate şi munca depusă până acum ca membru al echipei YouthBank, dar şi ca debater şi delegat European Youth Parliament, mi-au dat posibilitatea să înţeleg ce presupune activitatea într-un mediu multicultural, promovarea valorilor, contribuirea la dezvoltarea unor idei, dar şi acumularea de cunoştinţe ce pot fi puse ulterior în folosul comunităţii”.

 Dorin Sava, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba, apreciază prezenţa Danielei Toma la conferinţa internaţională ca un merit al întregii echipe YB Alba şi un succes al celor trei ani în care programul s-a derulat: “La Berlin se pun, în aceste zile, bazele creării unei reţele internaţionale YouthBank, iar faptul că Fundaţia Comunitară Alba şi YB Alba au un reprezentant acolo înseamnă foarte mult pentru noi, înseamnă o motivare în plus pentru membrii echipei, dar şi o recunoaştere pentru soliditatea programului la Alba şi pentru implicarea noastră în comunitatea de liceeni”.

 Programul YouthBank susţine tinerii liceeni din Alba Iulia şi iniţiativele lor în comunitate. Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a iniţiat în 2006 programul YouthBank şi coordonează o reţea naţională de parteneri dedicaţi dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii şi standarde. Programul YB porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

 Partenerii Fundaţiei Comunitare Alba în cadrul programului YouthBank, anul şcolar 2012-2013, sunt Consiliul Local, Primăria Municipiului Alba Iulia şi OTP Bank (principali parteneri locali), Dacia Market, Ancău Company, Porterom şi Tipo-Rex (finanţatori), Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, DJST Alba, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Club Stage, Alba Mall şi Impact Design (susţinători).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea