Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Albaiulian trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat marți, 13 august, dosarul prin care Călderar Nicolae din Alba Iulia și Gâlea Aurelian Florin, Balog Ladislau, Kovacs Carmen, Lazăr Ioan, Lăzău Nicolae și Boroș Elvira, cu domicilii în județul Bihor, au fost trimise în judecată pentru infracțiuni la regimul vamal, mai precis contrabandă cu țigări.

Ancheta poliţiştilor a început în luna aprilie 2012 când inculpatul din Alba Iulia a fost depistat în piaţa Cetate, în timp ce comercializa ţigări nemarcate.

În urma cercetărilor a fost stabilit că C.N. cumpăra ţigările din municipiul Oradea de la mai multe persoane care erau membre ale unei reţele de contrabandă cu ţigări.

În data de 30 august 2012, poliţiştii au efectuat 12 percheziţii domiciliare (1 în Alba Iulia şi 11 în municipiul Oradea) la locuinţele a 11 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia, Ucraina şi duty free.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 48.800 de ţigarete, 17 litri de alcool, 25 de kg de tutun şi  24 kg de cafea, care provin din contrabandă, precum şi sumele de 61.150 lei, 750 de euro, 500 de lire sterline şi 1.500 de forinţi, despre care exista suspiciunea că provin din acte de comerţ ilicite”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

Pe parcursul anchetei, poliţiştii au confiscat, în total, cantitatea de 57.800 ţigarete, provenite din contrabandă. Valoarea prejudiciului cauzat statului, este de peste 448.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea