Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Albaiulian ”țepuit” prin metoda ”premiului” – înșelăciunea a fost comisă de un pușcăriaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au identificat persoana bănuită de comiterea unei fapte de înşelăciune, prin metoda „premiului”, a cărui victimă a fost un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Alba Iulia.

teapa sms”În sarcina lui P.C., de 38 de ani, din Slimnic, judeţul Sibiu, s-a reţinut faptul că în zilele de 23 şi 25 februarie 2013, a transmis un SMS victimei, prin care-l anunţa că este câştigătorul unui premiu în valoare de 10.000 de euro precum şi a unui laptop. Victima l-a contactat telefonic pe expeditorul mesajului care i-a spus că este reprezentantul unei cunoscute societăţi comerciale, condiţionând intrarea în posesia „premiului” de plata unor comisioane”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Astfel, victima a fost convinsă să expedieze, printr-un serviciu de transfer rapid, sumele de 630 lei, în data de 23.02.2013 respectiv 530 lei, în data de 25.02.2013. Ulterior, victima a realizat că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiei.

Faţă de P.C., cunoscut cu antecedente penale şi, în prezent, încarcerat într-un penitenciar, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de fapte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandări adresate cetăţenilor:

– fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin, prin telefon, că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani;

– manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse sume pentru a intra în posesia aşa-zisului premiu;

– adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător, înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea