Rămâi conectat

Actualitate

ALBA: Prezență mai scăzută la urne, dar votare lipsită de incidente, până la ora 20.00

Bogdan Presecan

Publicat

în

În județul Alba, până la ora 20.00, nu au fost înregistrate incidente electorale. Este o situație rar întâlnită în ceea ce privește alegerile pe meleagurile noastre, fapt remarcat și de reprezentanții unui partid local, care și-au amintit cât de multe incidente electorale au fost sesizate numai de către ei la alegerile locale din vară.

Prezența la urne a alegătorilor din Alba, menține județul nostru la un scor sub media națională (36,54%), cu un procent de 34,60 % (similar cu prezența la vot în 2008), înregistrat  la ora 18.00.

La referendumul organizat în cele 35 de unități administrativ-teritoriale din Apuseni, până la ora 18.00 s-au prezentat la urne 36,20%, din alegătorii înscrişi pe listele de referendum.

În Alba Iulia la ora 19.00 numărătoarea PNL Alba arăta o prezență la vot de 35,56 %.

La nivel național până la ora 17.00  au fost înregistrate 370 de sesizări privind incidente legate de procesul de votare, respectiv 183 în mediul urban şi 187 în rural, 41 dintre acestea fiind pentru contravenţii, cele mai multe în judeţele Dâmboviţa şi Gorj. Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru contravenţiile constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 17.600 de lei. Se efectuează verificări în 35 de cazuri de posibile infracţiuni, dintre care 17 se referă la mita electorală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea