Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Motor Challenge 2011 pe ultima sută de metri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Caravana Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2011 va ajunge în perioada 21-22 mai la Alba Iulia, pentru a III-a şi a IV-a etapă a sezonului. Alba Motor Challenge este prima competiţie din acest an care se va defăşura sâmbătă şi duminică conform noului regulament al campionatului, adoptat înainte de începerea acestuia. Până la închiderea perioadei de înscrieri 47 de piloţi şi-au anunţat intenţia de a se prezenta la startul celei de-a VII-a ediţii a Trofeului Alba Motor Challenge.
Printre cei care vor concura pe traseul de 3.3 km dintre localităţile Hăpria şi Straja se va afla şi prezentatoarea emisiunii ProMotor de la ProTV, Roxana Ciuhulescu, care va împărţi un Seat Ibiza Diesel cu Andrei Mitraşcă. Roxana vine la Straja după ce a participat la offroad-ul caritabil „Cupa BGS”.
Surprizele nu se opresc aici! Liderul la zi al clasamentului Campionatului Naţional de Raliuri şi vicecampionul CNR 2010, Vali Porcişteanu, va fi responsabil cu spectacolul, acesta urmând să evolueze în calitate de deschizător.
„Mă bucur că am reuşit să putem organiza alături de Consiliul Judeţean Alba cea de-a VII-a editie a competiţiei automobilistice Alba Motor Challenge. Faptul că avem 47 de concurenţi înscrişi, dintre care 6 membri ai clubului nostru, denotă faptul că această competiţie este îndrăgită de către piloţi atât din punct de vedere al traseului, cât şi din punct de vedere al organizării”, a declarat Mihai Beldie, director organizatoric.
Alba Motor Challenge este organizat de Clubul Sportiv Autosport Fair Play în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi cu susţinerea Autotehnica, Valvoline, prin Prista Oil România SA – importator oficial, Auto Drive Center – dealer şi service autorizat Skoda Alba Iulia, Primăria Alba Iulia, Antel, Pensiunea MA, Pensiunea Rustiq, Motel Bleumarin, Axel, AB Star Grup, Torent, Florăria Ikebana. Parteneri media: MEDIA-BOARD.ro, Motorsportnews.ro, ziarul Unirea, Rally Magazin, 4tuning, Autorally.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare