Rămâi conectat

Actualitate

Alba, locul 2 în Regiunea Centru în clasamentul şomajului

Publicat

în

În Regiunea Centru, la sfârşitul lunii martie erau înregistraţi 64.799 şomeri, ei reprezentând 14,25 la sută din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel naţional. Ponderea persoanelor de sex masculin a fost de 56,68 la sută (36.732 persoane), iar a celor de sex feminin de 43,32 la sută (28.067 persoane). Numărul şomerilor a scăzut faţă de luna februarie 2012 cu 5,11 la sută (3.484 persoane), iar faţă de luna martie 2011 scăderea a fost de 13,87 la sută (cu 10.427 persoane). Potrivit datelor comunicate de Direcţia Regională de Statistică Alba, la nivelul Regiunii Centru, cei mai mulţi şomeri se găsesc în judeţul Mureş (14.889 persoane), urmat de judeţul Alba (12.817 persoane) şi Braşov (12.062 persoane), iar cei mai puţini în judeţele Covasna (7.643 persoane) şi Sibiu (7.855 persoane). Faţă de luna februarie, în martie, numărul şomerilor a scăzut cel mai mult în judeţele Mureş (1.369 persoane) şi Alba (1.050 persoane), iar cel mai puţin în Sibiu (332 persoane) şi Harghita (353 persoane), în vreme ce în judeţul Covasna s-a înregistrat o creştere a numărului de şomeri cu 17 persoane. Rata şomajului, calculată ca raport între numărul şomerilor şi populaţia activă civilă (la 1 ianuarie 2011), a fost în luna februarie de 5,9 la sută, cu 0,8 puncte procentuale mai ridicată decât cea a întregii ţări (5,1 la sută). Cea mai mare rată a şomajului a fost înregistrată în judeţele Covasna 8,5 la sută (9,6 la sută în rândul bărbaţilor) şi Alba 7,4 la sută (7,9 la sută în rândul bărbaţilor), iar cea mai mică în judeţele Sibiu 4,2 la sută şi Braşov 4,9 la sută. (A.D.T.)

Publicitate

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Gafă de proporții „pandemice” a vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu: „dacă mori, o faci pe sănătatea ta”

Publicat

în

Gafă de proporții „pandemice” a vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu: „dacă mori, o faci pe sănătatea ta”

O postare pe Facebook a vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, de vineri, 22 octombrie, a adunat sute de reacții și comentarii, în doar câteva ore.

Alina Gorghiu a lansat un apel la vaccinare, referindu-se la maratonul organizat zilele acestea în Capitală: „Mergi să te vaccinezi azi, dacă până acum nu ai făcut-o!

Electrica Furnizare Discount

„Maratonul vaccinării pentru viață” va fi organizat în toate sectoarele Capitalei, în acest weekend, începând de vineri dimineață. Centrele de la Romexpo, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și Centrul Seniorilor vor funcționa non-stop”, a scris aceasta pe Facebook.

Cele mai multe dintre comentarii au fost împotriva vaccinării. La unul dintre ele, Alina Gorghiu a dat un răspuns surprinzător.

„Sunteți jalnici. Dacă mă duc să mă vaccinez, îmi garantați în scris că răspundeți dumneavoastră dacă pățesc ceva”, întreba unul dintre urmăritorii paginii. „Dacă mori o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alții”, a fost răspunsul neinspirat dat de Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului, iar ulterior acesta a fost șters de pe pagina din mediul de socializare.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare