Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

UPDATE-FOTO/VIDEO Alba Iulia: Un nou miting de protest spontan în Cetate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iată că şi această duminică, 22 ianuarie, mai mulţi protestatari au început să se adune în faţa hotelului Cetate din Alba Iulia la o acţiune de protest spontană, promovată încă de ieri pe reţele de socializare online şi prin intermediul SMS-urilor

Circa 40 de persoane protestau la ora 16.15 în faţa Hotelului Cetate, scandau aceleaşi lozinci din zilele precedente: „Jos Băsescu”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Alegeri anticipate, nu comasate”… Chiar dacă prezenţa nu este numeroasă, este gălăgioasă pentru că noutatea zilei de astăzi este o portavoce. Printre protestatari au fost uşor remarcaţi liberalul Simone Albani şi ţărănistul Mircea Trifu.

În numai câteva minute numărul protestatarilor a crescut, ajungând acum, la ora 16.30 la aproximativ 100. A crescut şi numărul decibelilor. Evident!

ora 16.40 -Protestatarii au  ajuns în marş la capătul dinspre Spital al străzii Cloşca. Pe tot parcursul deplasării le-au strigat celor din case să li se alăture dar aceştia s-au limitat la a-i privi din balcoane. Li s-a alăturat în schimb preşedintele PNL Alba Iulia, Gabi Pleşa. Sunt acum 180 număraţi!

17.00 -Manifestanţii s-au oprit pentru câteva minute în faţa monumentului eroilor Revoluţiei de la 1989 de pe B-dul Transilvaniei. De aici au pornit mai departe pe strada Vasile Goldiş  spre Parcul Unirii scandând „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!” sau „Ieşi afară javră ordinară!”.

17.25 -Mulţimea a ajuns pe B-dul 1 Decembrie 1918, în Parcul Unirii unde protestul a început să se disperseze.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea